POPLAVA U LAZAREVCU: MLADI u pohod na PEHAR Kupa Srbije!

Crno-beli rutinskom pobedom počeli misiju odbrane pehara u Kupu Srbije

Iz dva zaveslaja preplivao je Partizan Kolubaru. Levim, pa desnim. Dovoljno da se sigurno dokopa obale i mirno, bez talasanja, savlada prvu etapu na putu na odbrani trofeja u Kupu Srbije. Utakmica u Lazarevcu mogla bi da se sažme u samo jednu reč. Rutinski. Golovi na vreme, autoritet u igri, odnosu prema dresu i saznanje da su drugopozivci Zorana Mirkovića, ipak, suviše jaki za sudeonika prvog mesta Srpske lige „Beograd“ – 2:1.

Fudbal, možda, nije bio bogzna kako kvalitetan, ali je tim iz Humske 1 očekivano lako savladao prvu prepreku u nameri da četvrti put uzastopno osvoji pehar masovnijeg takmičenja, odmorio skoro sve adute iz 158. večitog derbija i nagovestio da je raskrstio sa psihološkom krizom, koja ga je drmala na pojedinim utakmicama sa protivnicima u unutrašnjosti. Ovoga puta do izražaja je došao suv kvalitet i razlika u fizičkoj pripremi kandidata za trofeje i ekipe Dragana Grčića, koja je uspela da počasnim golom pokaže kako opravdano juriša na mestu u prvoligaškom društvu.

Pred oko 2.500 ljudi, Parni valjak je do trijumfa poveo Slobodan Urošević. Zimski potpisnik iz Napretka dugo je tražio sebe u Partizanu, sve do danas nije imao konkretan učinak ni u smislu golova, ni asistencija, a onda je sa dva proigravanja preporučio sebe za mesto startera i na nekim superligaškim mečevima. Namestio je Urošević oba gola, što je prvi put od dolaska u Humsku da je ofanzivno bio konkretan, zbog čega je, između ostalog, i doveden.

Osim Uroševića, pamtiće gostovanje u Lazarevcu i Armin Đerlek. I njegove statističke kolone bile su nedovoljne otkako je iz omladinaca prekomandovan u prvim tim, međutim, na odloženu loptu levog beka uspeo je mladi Novopazarac početkom drugog dela da postigne prvenac u seniorskoj konkurenciji i, praktično, reši pitanje pobednika, pošto je u ranoj fazi meča pogodio i Nemanja Nikolić, odmenivši danas rovitog Rikarda Gomeša u špicu.

Deveta uzastopna utakmica u takmičenjima na teritoriji Srbije bez poraza Partizana pamtiće se i po povratku Saše Ilića na teren (prvi put igrao otkako je Zoran Mirković trener), kao i promociji Bojana Ostojića među startere, premijerno u ovoj sezoni. Kapiten je sa nekoliko poteza naterao publiku da pozdravi ovacijama, a iskusni štoper u saradnji sa Nemanjom R. Miletićem (jedinim starterom iz večitog derbija koji je igrao i danas 90 minuta) neutralisao skoro sve napade Kolubare.

Imao je domaćin i alternativni plan igre, nije se samo branio, pokušavao je preko DabićaKočića Čadikovskog da matira Filipa Kljajića, uspeo je rezervista Stefan Matijević neposredno po ulasku s klupe da bombom vrati rezultatsku neizvenost, međutim, sa čak deset promena  u odnosu na duel sa Crvenom zvezdom, Partizan je, ipak, pokazao da ovakve utakmice može mirno da privede kraju.

I da razmišlja o daleko izazovnijem gostovanju. U Nišu.

KOLUBARA – PARTIZAN 1:2 (0:1)
/Matijević 76 – Nikolić 19, Đerlek 49/

Lazarevac
Stadion Kolubare
Gledalaca: 2.500
Sudija: Nenad Minaković
Žuti kartoni: Kaličanin (Kolubara), Đerlek (Partizan)

Kolubara: Tanasijević – Jeličić, Baranin, Cvetković, Cmiljanović – Dabić, Kaličanin, Zolnajić, Kočić (od 72. Matijević) – Čadikovski (od 55. Jovanović), Stojanović (od 61. Stevanović). Trener: Dragan Grčić.

Partizan: Kljajić – Vulićević (od 64. Cucin), N. R. Miletić, Ostojić, Urošević – Kosović, Smiljanić – Đerlek, Ilić (od 74. Janković), Ivanović (od 81. Šćekić) – Nikolić. Trener: Zoran Mirković.

 

KONAČNO: Evo koja je tajna USPEHA Liverpula!

 

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!