PREMIJERLIGAŠ JE NA PRODAJU: Nećete VEROVATI o kojem KLUBU je REČ!

Napušta Plavce posle 15 godina.

 

Ruski milijarder Roman Abramovič definitivno prodaje Čelsi. Abramovič (52) je odredio cenu za koju bi prodao londonski klub. Ko Rusu ponudi 3,9 milijardi dolara biće novi vlasnik Plavaca. Do sada je za kupovinu Čelsija najviše nudio britanski biznismen Džim Retklif – 2,68 milijardi dolara. U julu ove godine magazin Forbs procenio je vrednost kluba na dve milijarde dolara, a Abramovič je 2003. godine za kupovinu platio „samo“ 140 miliona funti.

 

Mediji u Engleskoj tvrde da je Čelsi za vreme vladavine Abramoviča potrošio više od tri i po milijarde funti. U tu sumu uračunati su ne samo transferi već i plate svih igrača, trenera i ostalih u klubu. Sada Abramovič želi da vrati što veći deo uloženog novca. Prebogati Rus, koji ima i pasoš Izralea, hoće da proda Čelsi jer nije dobio radnu vizu u Engleskoj, a da bi regulisao svoj boravak sad, posle mnogo godina, traže od njega da im da dokaze o poreklu svog novca. Zbog problema s radnom vizom, Abramovič je 31. maja objavio da je zamrznut projekat novog stadiona koji bi koštao oko 500 miliona funti, a prva utakmica je trebalo da se odigra 2022.

 

 

Abramovič je bogatstvo stekao u Rusiji u vreme vladavine Borisa Jeljcina, kada se privatizacija ruske privrede pretvorila u nezapamćenu pljačku, dobro se zna da ne može da dokaže poreklo svoje imovine. O tome je svojevremeno na suđenju pričao njegov partner, sada pokojni, Boris Berezovski, koji je do najsitnijih detalja ispričao kako je Abramovič došao do naftne kompanije prevarom izvedenom u saradnji sa visokim ruskim činovnicima.

 

ARHITEKTA ZNA DA LI JE GOL REGULARAN: Pogledajte šta je on ZAKLJUČIO!

 

<strong><a href=“https://www.facebook.com/maxsport.rs/?fref=ts“ target=“_blank“>LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!</a></strong>