ŠOK: Tavamba PRESUDIO Pešiću!?

Bivši fudbaleri beogradskih „večitih“ večeras su imali direktan okršaj u najjačoj ligi Saudijske Arabije. Kamerunac presudio Pešićevom Al Itihadu.

Momci koji su u prošloj sezoni nastupali za beogradske „večite“ našli su se večeras u novoj misiji ali nekoliko hiljada kilometara dalje od Beograda.

Leandre Tavamba i Aleksandar Pešić našli su se u startnim postavama Al Tavona i Al Itihada u duelu koji je pripao ekipi bivšeg fudbalera Partizana.

Al Tavon je slavio sa 5:3 (2:2) u okviru 3. kola najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja u Saudijskoj Arabiji, a Leandre Tavamba je praktično presudio Pešićevom timu.

Domaćin je poveo u 18. minutu golom Al Husaina, da bi Al Itihad stigao do potpunog preokreta zahvaljujući Al Muvaladu.

Dva minuta pre odlaska na odmor Al Tavon postiže drugi gol preko Heldona, tako da je na poluvremenu bilo nerešeno (2:2).

U nastavku susreta domaćin je dodao gas. Al Husein drugim golom donosi Al Tavonu drugu prednost na meču, a petnaest minuta pre kraja Leandre Tavamba pogađa za 4:2 i tako praktično stavlja tačku na pobedu domaćeg tima.

Gosti su preko Al Arjanija vratili nadu šest minuta pre kraja, ali je Abdulfatah Adam u petom minutu nadoknade postigao peti gol za Al Tavon koji je tako stigao do prva tri boda u sezoni.

Aleksandar Pešić nije uspeo da se upiše u strelce, pa njegov Al Itihad nakon tri vezana poraza na startu sezone ostaje zakucan za dno tabele.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!