SVE JE JASNO: ZBOG OVOGA će Zvezda RASTURITI Partizan!?

Većina igrača šampiona se kroz karijeru upisivali u strelce protiv crno-belih iz Humske

Crvena zvezda optimizam pred 158. večiti derbi može da gradi i na činjenici da u ekipi ima većinu fudbalera sa iskustvom davanja golova Partizanu. Čak 11 sadašnjih prvotimaca šampiona kroz karijeru su tresli mrežu crno-belima, desetorici to nije uspelo, dok bi za šestoricu učešće u sutrašnjem meču bio premijerni duel sa klubom iz Humske.

Od 11 strelaca, samo su dvojica imali zadovoljstvo da se raduju golu u svetkovini srpskog fudbala: Nenad Milijaš četiri puta i Ričmond Boaći u dve situacije. Centarfor iz Gane još čeka na prvi trijumf protiv Partizana, do sada ima tri remija i poraz. Doneo je bod crveno-belima u decembru na stadionu u Humskoj, a sada se navijači nadaju da će sva tri.

Milan Pavkov je čak na četiri utakmice za niški Radnički bio strelac protiv Partizana, na sva tri meča prošle sezone tresao je mrežu Partizanu. Potpisao je martovski trijumf na Čairu, upisivao se na semafor u Humskoj u oba poraza od 1:3. Visokom napadaču definitivno leže dueli sa crno-belima, što bi mogao da bude i razlog više da se nađe u ulozi rezerve Boaćiju i potencijalne mine.

I Nikola Stojiljković, međutim, zna kako se daju golovi Partizanu. Učinio je to dva puta kao član Čukaričkog. Za Brđane je strelac protiv crno-belih, takođe u dva susreta, bio i Slavoljub Srnić. Potpisao je najveći trijumf u istoriji belo-crnih, u finalu Kupa Srbije 2015. godine.

Srnić ima veliko iskustvo u derbijima, pobeđivao je i upisivao asistencije, ali se ne očekuje među starterima, nego na klupi. Za razliku od njega, male su šanse da se među 18 odabranih za derbi nađu nekadašnji strelci protiv Partizana, Dejan Meleg i Milan Jevtović. Bivši kapiten Vojvodine dao je dva gola u Humskoj u maju 2016, a krilni napadač se upisao na semafor kao član Borca iz Čačka u decembru 2015.

Poput Melega, strelac u porazu na Partizanovom stadionu od 2:3 bio je Marko Gobeljić za Napredak u novembru 2016. Uzaludan za povoljan ishod u Humskoj bio je gol Milana Rodića za OFK Beograd 2011. Izjednačio je u 88. minutu, ali je odmah posle polaska sa centra Milan Smiljanić doneo trijumf od 2:1 domaćinu.

Jedno od najbolnijih izdanja protivničkog igrača za Grobare bilo je u režiji Mohameda Bena iz leta 2017, kad je za Olimpijakos dao dva gola u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Bila je to partija iz snova, ali zatim nije dobijao veću šansu u atinskom klubu i na zimu je stigao u Crvenu zvezdu.

Poslednji je sadašnjih Zvezdinih igrača mrežu Partizanu zatresao Dušan Jovančić u pobedi Vojvodine od 2:1 u finišu prethodnog šampionata. Već tada imao je dogovor sa šampionom Srbije, na Marakani se snašao sjajno i jedno je od otkrovenja.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!