VELIKE PROMENE: Najavljena REFORMA Lige Evrope!

Evropska kuća fudbala aktivno radi na ovoj ideji.

Predsednik Juventusa i Asocijacije evropskih klubova Andrea Anjeli istakao je danas na sastanku tog udruženja da UEFA aktivno radi na tome da se napravi još jedno evropsko takmičenje.
Pored toga, Italijan je najavio i potencijalne promene u Ligi Evrope.
„Mnogi evropski klubovi žele treće evropsko takmičenje. Nama je cilj da smanjimo broj učesnika u Ligi Evrope na 28 ili 32 tima, a da imamo još jedno takmičenje u kojem bi klubovi mogli da igraju.“
„Cilj je pronaći balans u sportu koji mora ostati najbolji na svetu. Klubovi poput Ajaksa i Benfike su osvajali Evropu 70-ih i 80-ih, sada je komplikovano da se takvi klubovi vrate u evropski vrh jer postoji ogromna razlika u odnosu na španske, engleske i nemačke klubove“, smatra on.
„Fudbal je mnogo evoluriao u protekloj deceniji, jedna trećina zarade u fudbalu dolazi od 12 najbogatijih klubova na svetu. Znamo da fudbaleri nisu mašine i da im treba odmor tako da će prva tačka našeg dnevnov reda biti raspored utakmice u 2020. godini.“
Anjeli se osvrnuo i na ideju čelnika Primere da se neke utakmice tog takmičenja igraju u Sjedinjenim američkim državama.
„To je poslovni model koji se već primenjuje, i ranije su se neke zvanične utakmice igrale u inostranstvu tako da ovo nije nova ideja. Na kraju, to su uradili i NBA i NFL klubovi“, zaključio je predsednik „Bjankonera“.