VELIKO POJAČANJE:BUDUĆNOST dovela CENTRA!

Veliko pojačanje šampiona Jadranske lige

Slovenački centar Alen Omić postao je najnovije pojačanje podgoričke Budućnosti!

Loše igre Budućnosti tokom ABA Superkupa u Laktašima naterale su Aleksandra Džikića i klupsku upravu da brzo reaguju i pronađu adekvatno rešenje na poziciji klasičnog centra, a ona je popunjena miljenikom većinskog dela navijača Crvene zvezde.

Nije poznato na koliko je Omić potpisao, ali prema nezvaničnim informacijama, ugovor je na jednu godinu uz mogućnost automatskog produžetka za još jednu sezonu.

Budućnost je tako rešila gorući problem u reketu, koji je bio jasno izražen tokom Superkupa, gde je Erl Klark kao krilni centar morao da obavlja dužnosti petice i odmeni Zorana Nikolića. Alen Omić je u Crvenu zvezdu stigao krajem januara ove godine iz jerusalimskog Hapoela i odigrao jako dobro u ostatku sezone. Na jedanaest utakmica u Evroligi Omić je beležio devet poena i četiri skoka u proseku. Odigrao je i dvanaest mečeva u ABA ligi, gde je imao jedanaest poena, pet skokova i dve asistencije, dok je u Košarkaškoj ligi Srbije na šesnaest susreta upisivao po dvanaest poena, sedam uhvaćenih lopti i dva završna dodavanja.

Pošto je Crvenoj zvezdi pomogao da osvoji titulu u Srbiji, Omić je bio ispomoć Željku Obradoviću u Fenerbahčeu tokom leta. Imao je otvoreni poziv iz Ređo Emilije, ali se ipak odlučio da nastupa u Evroligi i to u opremi branioca titule u regionalnoj ligi.

 

VELIKI PROBLEM: REAL ozbiljno OSLABLJEN za derbi!

 

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!