ZVANIČNO: ON je NAJBOLJI u 2018!?

Dodeljena je i nagrada za najboljeg igrača sveta u izboru Međunarodne federacije fudbalskih asocijacija.

FIFA je dodelila brojne nagrade za pojedince iz sveta fudbala koji su obeležili 2018. godinu, u kojoj je odigrano i Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Ipak, svi su isčekivali jedan trenutak, kada će biti obelodanjeno ko će u izboru Međunarodne federacije fudbalskih asocijacija biti proglašen za najboljeg igrača sveta.

U konkurenciji su bili as Juventusa Kristijano Ronaldo, koji je ipak daleko veći deo ove godine proveo u dresu Reala, sa kojim je osvojio treću vezanu Ligu šampiona.

Zatim Mohamed Salah, magični Egipćanin koji je očarao svet po povratku u Premijer ligu, bio je i najbolji igrač tog takmičenja, postigao je 32 gola u elitnom rangu Engleske u dresu Liverpula, a igrao je i finale Lige šampiona.

I na kraju, Luka Modrić, čovek koji je poput Ronalda sa Realom osvojio treću vezanu Ligu šampiona, a koji je potom igrao i finale Mundijala u Rusiji, gde je proglašen za najboljeg igrača.

Nagrada je očekivano završila u rukama hrvatskog veziste Luke Modrića, koji je ranije proglašen i za najboljeg igrača Evrope u izboru UEFA.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!