ZVEZDA U POLUFINALU: Ali ON NIJE zadovoljan!?

Rezultat je dobar, ali glavni strateg ima svoje opaske

Šampion Srbije Crvena zvezda plasirala se u polufinale Superkupa ABA posle pobede nad Olimpijom 86:80, ali njen trener Milan Tomić bio je nezadovoljan nastupom svog tima.

„U prvom poluvremenu smo primili 28 poena i to je moja najveća zamerka. I onda se čude posle…To sam im rekao i u svlačionici. Moraju biti agresivniji i praviti faulove na vreme, a ne kada su na dva metra od igrača. Ja tražim da se igra agresivna odbrana. Nisam zadovoljan ovom utakmicom, rezultat izgleda mnogo drugačije, ali Zvezda mora da podigne nivo svoje igre od prvog do četrdesetog minuta“, rekao je Tomić novinarima u Laktašima.

Zvezdu posle tri Evrolige čeka Evrokup.

„Evrokup je mala Evroliga, ima dosta jakih ekipa, a i ABA liga je jača nego prethodne godine, pa ako hoćemo nešto da uradimo moramo da budemo skoncetrisani svih 40 minuta. Pogotovo naši mladi igrači, nemam nikakve zamerke za Simanića.

Ja dajem reč da će on postati igrač, ali oni moraju da rade i reaguju na terenu kao igrači. Ne Simanić, nego i Radanov, Dobrić…Kada govorimo o iskustvu, govorimo da igrač igra pet godina Evroligu po 25 minuta. Ima dosta igrača kojima je potrebna i moja pomoć, ali to je naš posao i mi ćemo se boriti za svoj tim“, rekao je Tomić.

Što se tiče napda u drugom poluvremenu…

„Drugo poluvreme smo čitali dosta bolje odbranu Olimpije. Igrali su različite odbrane, ali smo bolje čitali na polovini terena. Odigrali smo dobru tranziciju iz dobre naše odbrane, to nismo imali u prvom poluvremenu zato je i rezultat bio takav. Igračima sam u svlačionici rekao da se niti jedna utakmica ne dobija u prvoj četvrtini.

Ako vodiš 15 razlike u prvoj četvrtini, to je 90% egal na poluvremenu. Treba polako da se gradi pobeda. Ja sam zadovoljan sa njihovom borbenošću, pogotovo sa Brankom Lazićem u odbrani. On je sa Radanovom promenio ritam utakmice u odbrani, rekao je Tomić.

O Cedeviti: „Mi sutra nećemo ni praviti skauting za Cedevitu, nego ćemo gledati prvih 10 minuta ove utakmice. Više možemo da naučimo iz ove utakmice, nego da gledamo skauting Cedevite“.

Trener Olimpije Zoran Martič veruje da bi njegov tim pružio bolji otpor da je bio kompletan.

„Mislim da je osnovni razlog problema u drugom poluvremenu izostanak Begića i broj ličnih grešaka. Nismo mogli parirati ispod koša Cirbesu, Odži i Ristiću. Bilo je pozitivnih stvari.

„U prvom poluvremenu smo igrali solidnu odbranu i dobro smo trčali. Kada nam se igra raspala usled agresivne igre Zvezde i naših grešaka, nismo mogli više da pariramo“, rekao je Martič.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!