BIĆETE U ČUDU: Evo kako je izgledao POSLEDNJI El Klasiko bez Ronalda i Mesija!

Sećate se tih sastava? Prošlo je 11 godina, deca koja su tada rođena danas idu u peti razred osnovne škole…

Letos, Kristijano Ronaldo je u spektakularnom i neočekivanom transferu prešao u Juventus. Lionel Mesi u utakmici protiv Sevilje polomio je ruku. Nisu baš činjenice zbog kojih ljubitelji španske Primere mogu da likuju, ali svi oni koji su zaljubljeni u La ligu predstojećeg vikenda doživeće istoriju – prvi El Klasiko bez dvojice najpopularnijih fudbalera današnjice posle punih 11 godina!

Veliki trenutak u velikoj istoriji dva verovatno najveća svetska fudbalska kluba. Datum koji će se pamtiti.

A da li se sećate kada je poslednji put Klasiko odigran bez Ronalda i Mesija. Dobro, neki će se verovatno i setiti, bio je decembar 2007, ali kako je tekao taj meč i ko su bili akteri – teško. Uostalom, oni najmlađi ljubitelji fudbala nisu bili ni rođeni, a evo danas već pohađaju peti razred osnovne škole?! Pa posle kažite da Leo i Kristijano nisu obeležili čitavu jednu epohi evropskog i svetskog loptanja…

Tog decembra 2007. Ronaldo je još zabavljao publiku na Old Trafordu, dok je Mesi kao i ovog trenutka bio povređen. Tadašnji trener Barselone Frank Rajkard igrao je napred na Ronaldinjom, Inijestom i Etoom. Kako se bližio poslednji zvižduk na Barsu se gomilao sve veći pristisak. Šusterov Real je u meč ušao sa četiri boda viška. Glasine o Rajkardovoj nesigurnoj sudbini na klupi kolale su već Katalonijom i zato je pomenuti Klasiko bio od izuzetne važnosti, pre svega za domaćina.

Ispostavilo se, nije to bio motiv više za Barsine igrače. U 35. minutu Žulio Baptista postigao je prelep pogodak i rešio utakmicu. Real je prvo pobegao na plus sedam, pa posle rutinski osvojio titulu, dok je holandski stručnjak dobio otkaz. Pokazaće se kasnije, bio je to još jedan istorijski trenutak. Znamo, jelte, kako sve nadalje išlo: Pep Gvardiola, era za pamćenje, fudbalska revolucija u neku ruku i 14 trofeja u tri sezone.

Barselona tog 23. decembra 2007: Valdes, Pujol, Rafa Markez, G. Milito, Abidal, Jaja Ture, Ćavi, Deko, Ronaldonjo, Inijesta, Eto. Pazite sad klupu: Đovani do Santos, Zambrota, Bojan Krkić, Guđonsen, Đorkera, Anri i Tiram.

I Real Madrid tog 23. decembra 2007: Kasiljas, Serhio Ramos, Kanavaro, Pepe, Hajnce, Mamadu Dijara, Snajder, Baptista, Robinjo, Raul i Van Nistelroj. Klupa:
Gago, Roben, Migel Tores, Marselo, Guti, Saviola, Dudek.

DELIJE BESNE: Liverpul trenira na Partizanovim terenima, pred meč sa Zvezdom!

LAJKUJTE NAŠU STRANIC