ČEKA SE ON: Novi trener Junajteda je prava BOMBA!?

Izgleda da bivšim trenerima Čelsija naredna stanica mora da bude Old Traford

Svlačionica Reala ustala je protiv dolaska Antonija Kontea u Madrid, što je uz nerešene pravne začkoljice sa Čelsijem nateralo Florentina Pereza da odustane od dovođenja Italijana i posveti se nekim drugim rešenjima.

Ipak, čini se da iza cele priče o Konteovom nećkanju stoji nešto više. Tako bar tvrdi dobro upućeni milanski list Gazeta delo Sport u svom štampanom izdanju, gde se navodi da je Italijan dobrim delom odbio Mančester junajted jer čeka poziv Mančester junajteda. Uprkos teškim rečima na odlasku i loše hemije u timu, Florentino Perez čak razmišlja o tome da vrati Žozea Murinja na Santjago Bernabeu, što bi Konteu otvorilo prostor za dolazak u Mančester junajted. Nekadašnji trener Juventusa ne želi da napusti Ostrvo još i navodno je spreman da sačeka još malo i vidi hoće li se Junajted rastati s Murinjom i ima li tu mesta za njega.

Problem je, ipak, mnogo dublji od samo pukog rastanka. Ukoliko bi Junajted otpustio Portugalca, morao bi da mu isplati kompenzaciju od gotovo 35.000.000 evra, što klub nema nameru da uradi. Alternativa je da se sačeka do kraja sezone i onda pokuša da se pronađe zajedničko rešenje, koje bi zadovoljilo sve strane. Naravno, ukoliko rezultati ne budu bolji, a najavljuje se da bi braća Glejzer zaista mogli da ispune molbe navijača i Murinju obezbede novac za kupovinu na zimu i to preko 110.000.000 evra.

To znači da bi i Santijago Solari, koji je od danas preuzeo Realovo kormilo, možda čak mogao da dobije mnogo više od nedelju ili dve za rad, koliko je prvobitno najavljeno.

Ukoliko se Real, ipak, odluči za Roberta Martineza, Konte bi mogao da se nađe u problemu. Doduše, on svakako namerava da izdejstvuje svoje i od Čelsija izvuče novac za poslednju godinu ugovora. Zbog toga je i tužio svoj bivši klub.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!