DALEKO JE OD DOBROG: Zvezda IMA NEGATIVAN rekord!?

BATE Borisov i varšavska Legija i dalje bez konkurencije, tu je i zagrebački Dinamo

Crvena zvezda je primila deset golova na tri meča u Ligi šampiona. Nije to podatak za diku, ali ako je za utehu srpski šampion je daleko od negativnih rekorda najjačeg klupskog takmičenja na svetu.

Rekordan broj primljenih golova u grupnoj fazi Lige šampiona drže BATE Borisov i Legija iz Varšave. Ova dva tima su primila po 24 pogotka na šest mečeva u grupi.

Beloruse su u sezoni 2014/15 izrešetali Porto (6:0, 3:0), Atletik Bilbao (2:0, 1:2) i Šahtjor (7:0, 5:0), dok su Poljake dve godine kasnije deklasirali Borusija Dortmund (8:4, 6:0), Real Madrid (5:1, 3:3) i Sporting Lisabon (2:0, 0:1).

„Zanimljivu“ statistku imao je u nekoliko navrata i zagrebački Dinamo. Modri su 2011. godine završili učešće u grupi bez osvojenog boda. Tada su primili 22 gola, uz tri postignuta. Na poslednjem meču u Maksimiru poraženi su od Liona (1:7).

Dinamo je ušao u „istoriju“ i 2016. godine, kada je takmičenje završio bez osvojenog boda i postignutog gola. U grupi sa Juventusom, Seviljom i Lionom imali su gol razliku 0:15.

Ekipi Vladan Milojevića ostale su još tri utakmice, a dva puta će crveno-beli biti domaći. Upravo je faktor Marakane razlog zbog kojeg se veruje da će crveno-beli bolji proči u sudarima sa PSŽ-om i Liverpulom za dve sedmice. I kroz istoriju crveno-beli su retko kada na svojoj travi doživljavali traumatične poraze.

Najteži poraz na Marakani crveno-beli su doživeli od Fjorentine 1965.godine, kada je bilo 0:4. Isti broj golova postigla je i Barselona predvođena Šusterom i Dijegom Maradnom 1982.godine (2:4).

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!