DERBI U EVROKUPU: Zvezda MOŽE na Partizan!

Plasman u drugu fazu takmičenja se praktično više ne dovodi u pitanje, a s obzirom na Zvezdine igre ove sezone, crveno-beli će među 16 najboljih najverovatnije sa prve pozicije iz Grupe A.

Sinoćnjom pobedom nad Galatasarajem (87-57) u “Pioniru“, košarkaši Crvene zvezde su stigli do polovine prve faze takmičenja u Evrokupu.

Srpski šampion posle pet odigranih kola ima skor 4-1, nalazi se na prvom mestu u Grupi A, a do kraja prve faze ostalo je da još jednom odmeri snage sa svim dosadašnjim rivalima (Ulm, Monako, Andora, Breša i Galatasaraj).

Crveno-beli su već pokazali da su najkvalitetniji tim u grupi, za očekivati je da to potvrde i u naredjim mečevima, pa već može da se razmišlja i o potencijalnim Zvezdinim rivalima u Top 16 faz takmičenja.

Znate već, prve četiri najbolje plasirane ekipe iz svake grupe izboriće plasman u Top 16, a tamo će biti formirane nove četiri grupe, na osnovu plasmana iz prve faze, a po formatu koji možete da vdite u prilogu.

Ako bismo posmatrali trenutni plasman na tabeli, Zvezda bi u Top 16 fazi igrala u novoformiranoj Grupi E, kao prvoplasirana iz Grupe A, a rivali bi joj bili 2. iz Grupe B, 3. iz Grupe C i 4. iz Grupe D.

U ovom trenutku Grupa E bi izgledala ovako: Crvena zvezda, ALBA, Zenit, Lijetuvos Ritas.

S druge strane, Partizan nije dobro startovao u Grupi C Evrokupa, za sada ima skor 1-3 i izvesno je da će se do kraja boriti za četvrto mesto u toj grupi.

Ako sada pogledamo format, vidimo da bi 4. iz Grupe C išao u Grupu H u Top 16 fazi, a u istoj grupi mogla bi da se nađe i Zvezda ukoliko padne na drugo mesto u svojoj Grupi A!

Ali, o tom potom, pratićemo razvoj događaja iz kola u kolo, za sada je ipak mnogo realnije da Zvezda zadrži prvo mesto u svojoj grupi.

Druga opcija je da Partizan pod vođstvom Trinkijerija zaigra mnogo bolje pa se izbori za treće mesto u svojoj grupi. Onda bi u Top 16 opet išao na Zvezdu, ali u Grupi E.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!