DOMINIRAO: Srbin PONOVO odigrao DOKTORSKI!

Nemanja Bjelica nastavio sa odličnim igrama, Bogdan Bogdanović je i dalje povređen, Boban Marjanović i Miloš Teodosić imali tanku minutažu

 

Kako igra Nemanja Bjelica! Tokom leta je imao mnogo prolivenog znoja kako bi ušao u pravu fizičku formu, ali sada mu se to sve isplaćuje mnogostruko. Utakmicu za utakmicom pruža odlične igre, a to je nastavio u pobedi Sakramenta na gostovanju Orlandu od 99:107. 

Bjelica je na parketu proveo 30 minuta i za to vreme je dao 21 poen, imao osam skokova, jednu asistenciju, dve ukradene lopte i jednu blokadu! Šutirao je iz igre 8/13 (61,5%), a za tri poena 3/5 (60%). Prava profesorska partija Belog.

Zapravo, ovo sada nije samo njegov zapažen uspon forme, već i celog tima. Sakramento je od „kante za napucavanje“ stigao do činjenice da je vezao četiri pobede i da trenutno zauzima deobu osme pozicije na tabeli Zapadne konferencije, koja je objektivno teža i jača od Istočne.

Bjelica se profilisao kao igrač za sve u timu Kingsa, ima slobodu. I  da kreira i da poentira, pa i da se zatrči ka košu i zakuca. Ima loptu u rukama, priliku da šutira daleke trojke, a kada one ulaze onda dobijamo u nizu zapažene partije Bjelice. Samo neka ovako nastavi…

Zaista odličan posao svih u Sakrementu. Nadamo se da će Kingsima ići još bolje kada se Profesoru pridruži i Bogdan Bogdanović koji na ovom duelu nije bio u sastavu. Čeka se njegov povratak posle povrede, a on bi mogao da usledi najranije za sedam dana.

Pored Bjelice protiv Orlanda najbolji su bili Badi Hild s 25 poena i Vili Koli Stajn sa 14 i 11 skokova. Aron Gordon je za Orlando dao 18, a Nikola Vučević 15.

 

Noćas smo na delu mogli da vidimo i Los Anđeles Kliperse koji su poraženi na gostovanju Oklahomi Tanderima s 128:110. To znači da smo mogli da vidimo i srpske košarkaše Miloša Teodosića i Bobana Marjanovića na delu, s tim što nisu imali neku veliku minutažu.

Marjanović je igrao 10 minuta i za to vreme imao pet poena, dva skoka, jednu asistenciju i tri blokade. Teo je ubacio tri poena za šest minuta i ta trojka mu je bila jedini šut na utakmici.

Najbolji kod Klipersa bili su Danilo Galinari sa 27 poena i Lu Vilijams sa 17. Kod Oklahome su standardno najbolji bili Pol Džordž i Rasel Vestbruk. Obojica su dali po 32 poena.

 

Od ostalih utakmica istakli bismo prvu pobedu Klivlenda u sezoni. Kavalirsi su nadigrali Atlantu s 136:114. Boston je savladao Detroit s 108:105, a Hjuston je na svom parketu poražen od Portlanda 85:104.

 

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!