DRAMA SE NASTAVLJA: SKOLS KRITIKUJE MURINJA!

”Potpuno je van kontrole”, kaže legendarni vezista.

Mančester junajted ponovo je omanuo, a na meti kritika opet je Žoze Murinjo!

Ovog puta otrovne strelice ispalili su Pol Skols i Rio Ferdinand tokom gostovanja na televiziji BT Sport. Oni su posle Junajtedovog kolapsa protiv Valensije poručili da ih iznenađuje to što Murinjo i dalje nije dobio otkaz.
”Sedim ovde i još se čudim kako je Murinjo preživeo subotu i onaj poraz od Vest Hema. Eto, Junajted je toliko loše igrao”, počeo je svoje izlaganje legendarni vezista Junajteda.

Tu se, naravno, nije zaustavio…
”Žoze stalno napada igrače, stalno napada one koji su iznad njega jer ne dobija ono što želi. Potpuno je van kontrole i prava je sramota za klub”.

Onda se u priču uključio i Ferdinand.
”Nema nikakve radne etike. Ponašanje nije na pravom nivou. Pre utakmice niko nije pričao o pobedi, a ljudi vole da vide svoj tim kako pobeđuje. Da je lako pobediti – svi bi dobijali. Fudbal nije lak, zato moraš da radiš jako. To je cilj svako tima i svakog pojedinca na putu do uspeha, a to ovaj tim nema. I sve polazi od onog čoveka sa vrha, trenera. I onda sve pada na njega”, kaže čuveni štoper Junajteda i Lidsa.

Posle remija sa Valensijom Žoze Murinjo je bio kritički nastrojen prema svojim odbrambenim igračima i poručio kako oni “nemaju dovoljno tehničkih kvaliteta da grade napade”. To je pogodilo Skolsa i Ferdinanda.

”Kada je to pa njegov tim ikada pokušavao da gradi akcije iz poslednje linije”, pita se Skols i konstatuje:
”Njegovi timovi su uvek bili defanzivno vrlo dobri, ali ne i potpuno fudbalski kako bi mogli da igraju iz poslednje linije. Ovo što je on rekao neće dati samopouzdanje igračima. Posebno dvojici na štoperskim pozicijama”.

Ferdinand je samo dodao:
”Nikada ne bih voleo da budem štoper u Murinjovom timu kada bi o meni pričao na taj način”.

Onda je čuveni Junajtedov dvojac prešao na kritikovanje Romelua Lukakua.
“Kada se lopta kreće više po centralnim delovima terena, a on samo stoji ukopan u mestu, to nije dobro. Mora stalno da se kreće. Treba da nateraš defanzivce da stalno razmišljaju o svom narednom potezu. On to ne radi i tako olakšava posao odbrani. Lukaku je san za čuvanje“, smatra Ferdinand.

Skols kaže da ovo nije očekivao od gotovo 90.000.000 evra plaćenog ofanzivca.
“Lukaku je razočarao. Njegovo kretanje je nepostojeća kategorija. Izgleda kao da mu je potrebno da ga neko trenira i stalno mu priča gde da ide. Bilo je nekoliko situacija kada ga je Pol Pogba pogađao dobrim loptama, ali on nije ni potrčao za njima. Polu je potreban neko ko će da čita njegove poteze i trči za loptom koju pošalje“.

SRBIN POČINJE MEČ: VRIJEME JE da I ON BUDE PRVA POSTAVA!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!