DRUGO KOLO: VEĆ TRI PREOKRETA!

Velikani iz Milana i Londona ostvarili su nove pobede u Ligi Evrope, a Dinamo iz Zareba na najbolji mogući način potvrdio je pobedu nad Fenerom i napravio veliki korak ka plasmanu u eliminacionu fazu.

Grupa A

Bajer Leverkuzen – AEK Larnaka 4:2 (1:1)
Cirih – Ludogorec 1:0 (0:0)

Na utakmici odigranoj na „Baj Areni“ viđeno je najviše golova. Ivan Tričkovski je šokirao domaće u 25. minutu, ali je potom usledio preokret. Bajer je okrenuo na 3:1, zatim primio drugi gol, a potom je Julian Brandt stavio tačku na trijumf nemačkog tima.

U istoj grupi Cirih je golom Viktora Palsona u 84. minutu stigao do druge pobede i tako napravio ozbiljan problem šampionu Bugarske koji je uz Bajer bio viđen u eliminacionoj fazi.

Grupa B

Salcburg – Seltik 3:1 (0:1)
Rozenborg – RB Lajpcig 1:3 (0:1)

Kompanija „Red Bul“ imaće mnogo razloga za slavlje nakon večerašnjih mečeva u Ligi Evrope, pošto su oba kluba koja se nalaze u njenom vlasništvu ostvarila pobede u drugom kolu.

RB Lajpcig je nakon poraza od Salcburga (3:2) otišao u goste norveškom Rozenborgu i bez ikakvih problema stigao do sva tri boda. Nemački sastav poveo je u 12. minutu preko Žan-Kevina Ogastina, a pitanje pobednika rešeno je u uvodnih petnaest minuta drugog poluvremena. Ibrahima Konate duplirao je prednost gostiju, da bi u 61. minutu Mateus Kunja povidio na 3:0.

Utešni gol za domaće postigao je Tunišanin Isam Žebali deset minuta pre kraja meča.

Austrijski šampion i prošlosezonski polufinalista Lige Evrope stigao je do sva tri boda u duelu sa Seltikom posle preokreta. Gosti su na poluvremenu vodili golom Odsona Eduarda, ali je Salcburg u nastavku dodao gas i postigao tri gola.

Munas Dabur je bio dvostruki strelac, a upisao se i Japanac Takumi Minamino u 61. minutu susreta.

Grupa C

Bordo – Kopenhagen 1:2 (0:1)
Zenit – Slavija Prag 1:0 (0:0)

Mnogo uzbuđenja viđeno je u Grupi C u kojoj su odluke o pobednicima pale u finišu utakmica koje su igrane u Bordou i Sankt Peterburgu.

Zenit je golom Aleksandra Kokorina stigao do pobede nad Slavijom deset minuta pre kraja utakmice, a naš Bane Ivanović proveo je svih 90 minuta na terenu, do duše, ne sa kapitenskom trakom.

Bordo je uradio sve što je mogao da pokloni bodove Kopenhagenu. Danci su poveli u 42. minutu, a domaćin nije uspeo da realizuje penal duboko u nadoknadi prvog dela.

Šest minuta pre kraja Bordo stiže do izjednačenja, ali gostima u drugom minutu nadoknade Robert Skov donosi čitav plen.

Grupa D

Anderleht – Dinamo Zagreb 0:2 (0:1)
Fenerbahče – Spartak Trnava 2:0 (0:0)

Zagrebački Dinamo napravio je sjajan posao u prvom kolu, a pobedu nad Fenerbahčeom potvrdio je u Briselu. Razbijena vojska Anderlehta nije uspela da „zbije redove“ što je šampion Hrvatske iskoristio na najbolji mogući način.

Vođstvo Dinamu doneo je Izet Hajrović u 19. minutu iz penala, a pobedu je potvrdio Amer Gojak u 68. minutu. Anderleht je od 46. minuta imao igrača manje, pošto je bivši štoper Crvene zvezde Ognjen Vranješ zaradio drugi žuti karton.

Fenerbahče se iskupio za poraz u Zagrebu i pobedom nad Spartakom iz Trnave vratio u trku za plasman u dalji tok takmičenja. Oba gola za Fener posigao je Islam Slimani, a za poraženi tim nastupio je fudbaler Crvene zvezde Erik Jirka koji se nalazi na pozajmici u Spartaku.

Grupa E

Karabag – Arsenal 0:3 (0:1)
Vorskla – Sporting 1:2 (1:0)

Duel prošlosezonskog učesnika Lige šampiona i Arsenala završen je očekivanim trijumfom engleskog kluba. Kombinovani sastav Unaija Emerija nije imao većih problema u Bakuu. Golove za „Tobdžije“ postigli su Sokratis Papastatopulos, Emils Smit Rou i Mateo Gvenduzi.

U drugom meču Vorskla je doživela katastrofu. Sporting 90 minuta nije mogao ništa, domaćin je vodio do poslednjeg minuta, ali je onda portugalski sastav sa dva gola u 90. i 93. minutu došao do preokreta i sva tri boda.

Grupa F

Betis – Didelanž 3:0 (0:0)
Milan – Olimpijakos 3:1 (0:1)

Evropski velikan mučio se sa Olimpijakosom dosta dugo, ali je na kraju stigao do željenog trijumfa. Milan bi verovatno imao dosta lakši posao da je Kastiljeho brže razmišljao u 6. minutu. Umesto da pusti loptu da uđe u mrežu Španac je želeo da gol bude upisan njemu, ali je bio u ofsajdu.

Nedugo zatim stiže kazna. Migel Gerero koristi prvu priliku koja se ukazala gostima i dovodi Olimpijakos u vođstvo. Do odlaska na odmor Milan se mučio, ništa bolje nije bilo ni u nastavku, ali su se stvari pokrenule sa „mrtve tačke“ dvadeset minuta pre kraja.

Rezervista Patrik Kutrone poravnava na 1:1 i nagoveštava mogućnost preokreta. Do kraja utakmice Čalhanoglu beleži dve asistencije, Gonzalo Iguain i Patrik Kutrone po gol i Milan stiže do drugog trijumfa u Grupi F.

Betis je imao sličnih problema kao Milan u duelu sa Didelanžom. Šampion Luksemburga „držao je nulu“ do 57. minuta ali je u poslednjih pola sata španski tim postigao tri gola i upisao očekivana tri boda.

BORBA SE NASTAVLJA: MURINJO TRAŽI OSVETU!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!