EPILOG: Zvezda i PSZ se TUZE?!

Osoba koja se smatra vrlo bliskom gazdi Pari Sen Žermena rešila je da se oglasi povodom navoda koji su francuskog šampiona doveli u vezu sa nameštanjem utakmice sa Crvenom zvezdom.

Nekoliko važnih funkcija obavlja u Pari Sen Žermenu Žan-Marsijal Ribe, ali je mimo njih poznat kao najbliži saradnik gazde Nasera Al-Kelaifija.

Nakon saopštenja u kojem su Parižani decidirano negirali umešanost u nameštanje utakmice sa Crvenom zvezdom, Žan-Marsijal Ribe je pristao da za „Journal du Dimanche“ iznese svoje stavove po ovom pitanju.

Očekivano, još jednom je podvučeno da Pari Sen Žermen nema nikakve veze sa čitavom pričom i da će na tome insistirati dok istina ne izađe na videlo.

„Sa najvećom mogućom sigurnošću tvrdi da mi nismo umešani u ovaj slučaj! Pari Sen Žermenu je strano sve što se navodi u pretpostavci o nameštanju. Da li bi se Nase Al-Kelaifi sastao sa osobom koja je umešana u skandal dan pre utakmice? Ta informacija pokazala se smešnom i neutemeljenom“, rekao je Ribe.

Najbliži saradnik gazde Pari Sen Žermena tvrdi da je policija već utvrdila da nikakvog sastanka nije bilo.

„Policija je utvrdila da nije bilo ovog pseudo-sastanka. Ponavljamo da će svako ko bude insinuirao da je do sastanka došlo biti podvrgnut pravnom gonjenu“, naglasio je čelnik Pari Sen Žermena.

Kao što se moglo očekivati, gigant kakav je šampion Francuske neće dozvoliti da se njegovo ime provlači po medijima i povezuje sa optužbama o nameštanju mečeva u Ligi šampiona.

„Naš klub nema čega da se stidi i zahvalni smo podršci koju nam je pružilo udruženje francuskih profesionalnih klubova (LFP). PSŽ je žrtva u ovom slučaju i tražićemo pravdu na sudu“, dodao je Ribe.

On je ponovio da svi u PSŽ-u stoje na raspolaganju ljudima koji vode istragu kako bi se što pre utvrdila istina.

„Još jednom, niko nas iz tužilaštva i UEFA nije kontaktirao i zadržavamo pravo da tužimo svakoga ko je spreman da nanese štetu ugledu kluba i njegovih čelnika“, zaključio je čelnik Pari Sen Žermena.

Žan-Marsijal Ribe poručio je da projekat Pari Sen žermena doseže mnogo dalje od ambicija samog kluba i da je cilj da se u saradnji sa drugim klubovima francusko prvestvo i fudbal uopšte dovedu uz rame najjačih liga na svetu.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!