GORI PIONIR: Partizan RAZVALIO Simonovića!?

Sjajnom igrom u drugom poluvremenu Partizan napravio preokret protiv Zenita i ostvario prvu pobedu u Evrokupu ove sezone.

Košarkaši Partizana savladali su večeras, pred više od šest hiljada gledalaca u dvorani “Aleksandar Nikolić“ ekipu ruskog Zenita rezultatom 89:82 u utakmici drugog kola Evrokupa.

Ovo je prvi trijumf crno-belih u novoj sezoni ovog takmičenja, posle startnog poraza na gostovanju italijanskom Trentu.

Ekipa Zenita je u Beograd doputovala sa samo desetoricom igrača u rosteru, od kojih je Gal Mekel tek juče postao član ovog kluba, a bez povređenih Armanda, Dženingsa i Karaseva, dok Partizan i dalje ne može značajnije da računa na kapitena Novicu Veličkovića, iako je i večeras bio u sastavu crno-belih.

Početak meča pripao je gostima. Partizan je poveo preko Vanje Marinkovića, a onda Zenit pravi seriju 10:0 i stiče prvu osetniju prednost na ovoj utakmici.

Posle tajm-auta Nenada Čanka, Partizan uspeva da uhvati ritam i smanji na samo dva poena zaostatka, ali to je bilo kratkog dana, gosti vrlo brzo vraćaju prednost od oko sedam poena razlike.

Krajem prve i početkom druge četvrtine, Partizan na krilima Vanje Marinkovića uspeva da ponovo uhvati rezultatski priključak i da drugi put povede od početka meča – 26:24. Ali, crno-beli su igrali po sistemu “toplo-hladno“, pa finiš drugog kvartala opet pripada Zenitu, koji na poluvreme odlazi sa sedam poena razlike – 46:39.

Treća četvrtina bila je ubedljivo najbolji deo Partizanove igre u ovoj utakmici. Iako su gosti početkom ove deonice stigli i do “plus devet“ – 51:42, crno-beli su zaigrali mnogo bolje u odbrani, pogotovo Zagorac i Nikolić i razlika je počela da se topi.

Iz sjajne odbrane, Zagorac je pogodio par lakih poena, potom i trojku, a precizan van linije 6.75 bio je i Džok Lendejl, pa je Partizan ubrzo prešao u vođstvo, a serija domaćih na krilima navijača postajala je sve duža.

Tako se stiglo do 21:4 u korist Partizana u ovom delu igre, za vođstvo od 63:55, posle pogotka Alekseja Nikolića.

Nažalost, posle nekoliko izmena u finišu treće četvrtine, Partizan ponovo dozvoljava seriju rivala i do kraja ovog dela igre Zenit uspeva da serijom 8:0 stigne do izjednačenja – 63:63. Uz to, Đorđe Gagić je u poslednjim sekundama trećeg kvartala napravio dve lične greške, ukupno četiri.

Poslednja četvrtina donela je neizvesnu, dramatičnu borbu, ekipe su se smenjivale u vođstvu, Bandža Si je postigao nekoliko važnih poena sa linije penala, a poenima Gagića Partizan na dva minuta do kraja stiže do pet poena prednosti – 83:78.

Posle neiskorišćenog napada gostiju, Gagić je iznudio prekršaj, a onda pentirao za 85:78, minut i po pre kraja.

Zenit do kraja nije imao odgovor i veliko slavlje u “Pioniru“ je moglo da počne.

Najefikasniji u Partizanu bili su Zagorac i Lendejl sa po 16 poena i po pet skokova, a Zagorac je upisao i šest asistencija. Marinković, Gagić i Si su se zaustavili na po 12, a Aleksej Nikolić 11 poena.

U Zenitu, Džerod Jutof 25 poena, Rejnolds 16 poena.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!