GOTOVO JE: EVO gde će BITI NACIONALNI stadion!?

Za sada, sve ide kako je i planirano.

Već nekoliko godina se govori o potrebi da Srbija dobije Nacionalni stadion, a ove godine se zaista krenulo sa mrtve tačke i prvi koraci su već učinjeni.

Za početak, određena je lokacija na kojoj bi trebalo da se izgradi ovaj objekat, a kako je danas rečeno “Tanjugu“, ona se nalazi u Surčinu i uspešno je prošla prve provere od strane nadležnih organa.

„Ministarstvo zaštite životne sredine dalo je pozitivno mišljenje na Predlog odluke o izradi strateške procene uticaja Prostornog plana posebne namene Nacionalnog fudbalskog stadiona.

Nosilac izrade izveštaja o strateškoj proceni je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Lokacija predmetnog plana je na teritoriji gradske opštine Surčin“, poručuju iz Ministarstva zaštite životne sredine u izjavi za “Tanjug“.

Podsetimo, osim izgradnje Nacionalnog stadiona, najavljene su i velike rekonstrukcije stadiona Crvene zvezde i Partizana, pa bi fudbalska infrastruktura, makar u Beogradu, narednih godina trebalo da bude na mnogo višem nivou.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!