GROBARI DOBRO PAMTE: Dan kada je Partizan bio IZNAD SVIH!

Svečano će biti u četvrtak među crno-belima

Prvi tim koji je igrao finale Kupa šampiona sa naših prostora, prvi tim koji se plasirao u Ligu šampiona po novom formatu, ali ima osim toga Partizan da se podiči još jednim evropskim uspehom. I to kakvim. Peharom Mitropa kupa iz 1978. godine.

Zato će crno-beli, u okviru „Dana evropske baštine 2018“, u četvrtak 11. oktobra, u Trofejnoj sali stadiona u Humskoj, od 14.30, organizovati druženje sa akterima generacije koja je klubu donela zasad jedini međunarodni trofej. Biće to prilika da se oživi sećanje na vreme kad je Parni valjak pogotkom Ace Trifunovića iz jedanaesterca, 13. decembra 1978. savladao mađarski Honved na stadionu JNA (1:0), u meču u kome su igrali: Zalad, Đurović, Kozić, Trifunović, Lazičić, Stojković, Zavišić, Živković, Santrač, Prekazi, Klinčarski.

Pre Honveda, savladali su italijanska Peruđa i čehoslovačka Zbrojovka čime je obezbeđeno prvo mesto u Grupi A Mitropa ili Srednjoevropskog kupa. Inače, najstarijeg međunarodnog klupskog takmičenja u Evropi, igranog (sa prekidima) od 1927. do 1992, a u njemu su najpre učestvovali samo klubovi iz Austrije, Čehoslovačke, Jugoslavije i Mađarske, da bi im se kasnije pridružili Rumuni, Švajcarci i Italijani.

Kad je UEFA krenula da organizuje evrokupova, Mitropa kup je počeo da gubi na značaju, sve dok početkom devedesetih nije ukinut.

GROBARI ON SE VRAĆA: Ljubimac NAVIJAČA se uskoro vraća na teren!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!