GROBARI U ČUDU: Došao kao VELIKO pojačanje, a gde je danas!?

Činilo se da su crno-beli ovog leta rešili pitanje na deficitarnoj poziciji, ali…

Kako sezona odmiče, ekipa Partizana podiže nivo igre, što se potvrdilo i sinoć u Humskoj, gde su crno-beli ubedljivo savladali ekipu Voždovca sa 4:0.

Trener Zoran Mirković može da bude zadovoljan, kao i navijači crno-belih posle najnovijeg trijumfa, ali mnogi od njih se pitaju šta se dešava sa jednim od letošnjih pojačanja, 28-godišnjim Rumumom Gabrijelom Enakeom.

Zbog ograničenog broja stranaca u Superligi, Enake je već izvesno vreme prekobrojan, nema ga u timu, ali nije ga bilo ni u Kupu protiv Kolubare, kada se očekivalo da će dobiti priliku.

Poslednji meč je odigrao još 30. avgusta, protiv Bešiktaša u Istanbulu, kada je na terenu proveo trridesetak minuta i, očigledno, nije opravdao očekivanja trenera Mirkovića.

Nekoliko dana posle tog meča, pojavila se jedna njegova izjava data rumunskim medijima, gde je otkrio na šta mu Partizanov šef struke posebno ukazuje.

“Novi trener je igrao u Italiji i mnogo pažnje posvećuje defanzivi. Kaže mi da ne idem mnogo napred, jer moram da budem oprezan u odbrani“, rekao je tada Enake.

Ali, s obzirom da već sedam mečeva uzastopno nije u kombinaciji za sastav tima, lak ni na klupi, stiče se utisak da Enake još nije popravio pomenute nedostatke, ali i da će crno-beli uskoro ponovo morati da traže rešenje na poziciji desnog beka.

Ove jeseni na tom mestu se odlično snalazi Nemanja R Miletić, pa se odsustvo Enakea i ne oseća, pogotovo što Miroslav Vulićević još uvek može uspešno da odgovori kao alternativno rešenje.

Zima se polako približava, a sa njom i novi prelazni rok. Biće zanimljivo videti šta će tada biti sa Enakeom…

SPEKTAKL GODINE: RASPRODATA Morača čeka Zvezdu!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!