IDEMO NA MEDALJU: Odbojkašice GAZE sve REDOM!

Naše odbojkašice i dalje ne znaju za izgubljeni set na Svetskom prvenstvu u Japanu. Treća faza veoma blizu

Odbojkašice Srbije iskoristile su odličan raspored na Svetskom prvenstvu u Japanu. Osim Braziki dosad nije bilo susreta sa repezentacijama iz svetskog vrha. Šest mečeva – svih šest pobeda, bez izgubljneog seta. Na startu druge faze, izabranice Zorana Terzića nisu imale težak posao sa Meksikankama, a u drugom kolu druge runde evropske šampionke očekuje nešto teži rival, Nemačka. Ipak, Srbija je apsolutni favorit. Nemice su u prvoj fazi poražene od Japana i Holandije.

Tradicija je apsolutno na strani Srbije, koja je dobila poslednja četiri duela. Kolila je razlika u klasi govoroi podatak da je Nemačka u proteklih četiri susreta sa našom selekcijom uzela samo dva seta. Poslednja dva duela, u Ligi nacija proteklog leta i Evropskom prvenstvu prošle godine, Srpkinje su dobile maksimalnim rezultatom. Sve je na strani naših odbojkašica pred poslednja dva meča u drugoj fazi, gde nas očekuju odlične Holanđanke i Japanke. Pobedom nad Nemicama Srbija bi napravila ogroman korak ka trećoj rundi šampionata.

Iako bez povređene Bojane Milenković, za koju je SP završeno zbog povrede kolena, olimpijske vicešampionke igraju sigurno, ubedljivo, sa mnogo samopuzdanja. Povratkom u reprezentaciju iskusne Maje Ognjenović, napad je još sigurniji, a briljiraju Tijana Bošković i Brankica Mihajlović, uz odlične blokerke Milenu Rašić i Jovanu Stevanović.

U drugom kolu, najzanimljiviji duel trebalo bi da bude između SAD i Turske, finalista premijernog izdanja Lige nacija proteklog leta. Ipak, Turkinje igraju slabije nego pre nekoliko meseci i teško će do treće faze. S druge strane, ni Amerikanke nisu briljirale u prvoj fazi takmičenja, dva puta su igrale pet setova protiv Rusije i Tajlanda, ali se očekuje da izabranice Kirča Kiraljija u finišu šampionata bude sve bolje. Zanimljivo, u prethodna tri duela ove dve selekcije pobednik je odlučen posle petog seta. Amerikanke su dva puta slavile ove godine u Ligi nacija posle dramatičnih susreta.

Japanke igraju odlično. Nošene podrškom publike trebalo bi lako da preslišaju Portorikanke, dok favoriti za medalju, Kina, Rusija i Italija imaju lak posao sa autsajderima.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!