ILIJEV REŠIO: ODLAZIMO ako se desi OVO!?

Kriza drma crno-bele.

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev prihvata odgovornost za loše rezultate ekipe, ali smatra da su crno-beli u rezultatskoj, a ne u igračkoj krizi.

– Prvi sam koji je spreman da preuzme odgovornost i sada smatram sebe odgovornim zbog slabijih rezultata. I dalje verujem u kvalitet ekipe, stojim iza svega što je urađeno i moram priznati da nam se dešavaju neke nesvakidašnje stvari. Zoran Mirković je napravio igru, bolji smo i dominantniji od većine rivala, ali, eto, dešava nam se kao protiv Napretka u subotu da primimo gol iz prvog šuta i da sve ode u drugom smeru. Naša kriza je rezultatska pre nego igračka – rekao je Iliev za Novosti.

Preuzimanje odgovornosti bi samo po sebi trebalo da vuče i neke druge, konkretnije poteze, a Iliev je i pre pitanja na tu temu nastavio priču.

– Kada se kaže odgovornost najlakše je otići. Imao sam odrešene ruke od strane uprave, niko mi se nikada nije mešao u rad i na tome im se iskreno zahvaljujem. Bilo je i mnogo lepih stvari i osećam potrebu da sve dalje poteze vučem u dogovoru sa njima. Ukoliko bih osetio da mi čelni ljudi ne veruju, otišao bih. Gledam se i ja u ogledalu, ali odlazak na prvu loptu, ukoliko se veruje u ovu priču, ne bi bio u redu. Kada dobijem naznaku i signal uprave, otići ću, nije nikakav problem, a sam nikada nisam bežao.

 

Na dan utakmice sa Napretkom navršilo se tačno tri godine od dolaska Ivice Ilieva na funkciju sportskog direktora Partizana.

– Došao sam u Partizan kada smo imali minus 26 na tabeli i kada nismo čak ni stvarali šanse. Ova ekipa je u velikim utakmicama pokazala da ima kvalitet, setite se samo duela sa Bešiktašom ili Crvenom zvezdom. Retko koji moj kolega se u Partizanu zadržao tri godine na ovoj funkciji, a i kada sam dolazio jasno mi je bilo da ću jednog dana morati da odem. Kada će to biti, videćemo. Ponavljam, neću dići sidro sam ukoliko uprava proceni da sam potreban – istakao je Iliev.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!