KAVANI IDE: Italija je SPREMNA za njega!

Pregovori već počeli

Očekivana je to pojava u slučajevima takvih igrača, takvih klubova i takvog odnosa. Niko nije voleo Edinsona Kavanija kao Napulj. Zna to i Urugvajac, znaju to i svi oko njega, pa je negde i logično što se već više puta pominjala mogućnost da se Kavani vrati u Napoli. Međutim, tek sada priča počinje da dobija na značaju, pošto ju je potvrdio i poznati novinar italijanskog Skaja Karlo Alvino.

Čovek koji je prvi pustio informaciju o dolasku Karla Ančelotija na mesto trenera – a u to vreme nije to baš bio očekivan razvoj situacije – i čovek koji u Italiji ima ugled bezgrešnog kad su informacije o Napolitancima u pitanju, sada tvrdi da su pregovori sa Kavanijevim zastupnicima već počeli.

Uveren je u istinitost vesti, dodaje da je mogućnost da se saradnja ostvari apsolutno realna. Navodno su i prve reakcije Kavanijevih menadžera više nego pozitivne. Navodno je i on spreman da prihvati manju platu.

Naravno, pita se i Pari Sen Žermen, pošto 31-godišnji napadač sa Svecima ima ugovor do 2020. godine. Što takođe znači da bi naredno leto moglo da bude poslednja šansa da PSŽ zaradi iole ozbiljniji novac od popularnog Matadora. Zbog godina neće moći da traži baš previše, a pride bi Francuzima svakako odgovaralo da takvu gol mašinu proda Napoliju, koji PSŽ-u nije – ili se bar ne smatra takvim – nikakva konkurencija. Ni u borbi za Ligu šampiona, mada po tome kako Napoli igra ove sezone možda ne bi trebalo da brzamo sa takvim konstatacijama.

To sad i nije tema. Tema je Kavanijev povratak u Napulj. Očekujte srdačan prijem na stadionu San Paolo kada 6. novembra Pari Sen Žermen bude gostovao na jugu Italije u četvrtom kolu Lige šampiona. Posle pobede nad Liverpulom i remija na Parku prinčeva Napolijevi navijači su u euforiji. Već je prodato 50.000 ulaznica za revanš sa Pari Sen Žermenom, iako su karte koštale od 40 do 200 evra. Mogao bi San Paolo vrlo lako da bude pun, a to nije baš redak slučaj.

Biće to snažan aplauz za Kavanija. Takvi detalji ostanu u pamćenju. Kao što ostane i 104 gola na 138 Kavanijevih utakmica u Napolijevom dresu.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!