KOŠARKAŠI ODRADILI POSAO: Zvezda PROTUTNJALA Moračom!

Fantastična partija izabranika Milana Tomića.

Košarkaši Crvene zvezde su u okviru drugog kola ABA lige slavili u Podgorici protiv ekipe Budućnosti sa 71:87 (13:22, 18:23, 19:22, 21:20). Od prvog do poslednjeg minuta meča crveno-beli su bili bolji rival i na kraju zasluženo zabeležili novi trijumf. Trener Milan Tomića je kombinovao tokom celog duela i pokazao da će biti odlično rešenje za klupu tima sa Malog Kalemegdana.

Dinamično je bilo na početku meča u Morači. Zvezda je u meč ušla veoma agresivno, Milan Tomić je pokušao da izoluje daleko od koša Nemanju Gordića i ostavi više prostora visokim igračima Budućnosti da igraju jedan na jedan.. To i nije baš urodilo plodom, pošto je Klark odlično koristio protrčavanja krilnih igrača svog tima. To je nateralo igrače Zvezde da već na startu meča uđu u bonus. Ofanzivnim skokom Zvezda je uspela da izniveliše propuste u odbrani, ali je glavni igrač crveno-belih bio Bili Beron! Sa dve vezane trojke je doneo svom timu prednost od 19:9 krajem prve deonice. Nastavila je Zvezda da dominira u prvoj četvrtitni, a Regland je sa dva poena i jednim slobodnim bacanjem odveo svoj tim na maksimalnih 12 poena razlike. Blokadom Simanića završeno je prvih deset minuta vođstvom Zvezde 22:13!

Revolveraški obračun viđen je na startu druge deonice… Šehović i Perperoglu su rešetali na obe strane, a Zvezda je uspela da posle dobrog šuta spolja u igru uključi i svoje visoke igrače. Izabranici Milana Tomića su sredinom druge četvrtine ponovo imali dvocifrenu prednost 31:21. Loše je igrala Budućnost u prvom poluvremenu. Preslikano kao u Laktašima, gde su crveno-beli počistili vladajuće šampione ABA lige sa terena, i na ovom meču su izabranici Aleksandra Džikića upadali u zamke Zvezdine odbrane, pa su umesto organizovanih akcija često igrali jedan na jedan i individualnim rešenjima tražili put ka Zvezdinom košu.

To je omogućilo gostima da polako podižu prednost, a prednjačio je tandem Regland-Odžo. Razvorsnom igrom i odličnim zadacima u defanzivi, Zvezda je pred kraj prvog dela povela sa 39:24! Ipak, u finišu druge deonice Budućnost se vratila u meč sa dve vezane trojke spustila prednost Zvezde na minus 10. Na kraju prvih 20 minuta rezultat je glasio 45:31 u korist crveno-belih.

Da je Budućnost u ovom trenutku nedorasla Crvenoj zvezdi pokazala je treća četvrtina. Igra Pdgoričana se potpuno raspala, a Zvezda je povela sa 51:31 i tako došla na korak od novog trijumfa u regionalnom takmičenju. Serijom 7:0 domaći tim je uspeo da uhvati priključak i vrati se u igru. Erl Klark je bio glavni faktor bolje igre Budućnosti, međutim, to je ponovo bila igra iz izolacija gde je podgorički tim rešavao akcije posle šuta sa poludistance i za tri poena iz neigrađenih pozicija.

Gordić se pred kraj treće deonice pridužio Klarku i sa pet vezanih poena spustio prednost Zvezde na podnošljivih 11 peona razlike. Teško je bilo očekivati da će Zvzeda čitav meč igrati u istom ritmu u oba pravca, pa je pad igre bio plod dekocentracije i loše rotacije u odbrani. Nije dugo trajala serija domaćeg tima, pa su gosti iz Beograda serijom 5:0 ponovo otišli na 16 koševa razlike. Pred odlučujućih deset minuta na semaforu je pisalo 67:50 u korist šampiona Srbije.

Izabranici Aleksandra Džikića su promašili čak deset slobodnih bacanja u dosadašnjem delu meča, pa i ne čudi što je Zvezda već na startu četvrte deonice povela sa rekordnih 74:50! Nije bilo dileme oko pobednika na ovom meču, a košarkaši Budućnosti su čekali da istekne vreme i što pre zaborave ovaj ubedljiv poraz. Domaći tim je uspeo da ublaži poraz, pa je konačan rezultat glasio 71:81 u korist crveno-belih.

BUDUĆNOST – CRVENA ZVEZDA 71:87 (13:22, 18:23, 19:22, 21:20)

DVORANA: Morača (5.000)

SUDIJE: Matej Boltauzer, Sreten Radović, Sašo Petek.

Budućnost: Džekson 6, Ivanović 10, Šehović 3, E.Klark 8, Barović, K.Klark, Gordić 11, Kraft 8, Z.Nikolić, Omić 11, Popović 5, D.Nikolić 9.

Crvena zvezda: Regland 8, Radanov, Čović 2, Perperoglu 20, Lazić, Faje 6, Beron 15, Dobrić 6, Ristić, Simanić, Cirbes 19, Odžo 11.
LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!