LEGENDA ZVEZDE PRIZNALA: On je UČESTVOVAO u NAMEŠTENIM utakmicama?!

Izjava uzburkala evropsku fudbalsku scenu.

 

Proslavljeni fudbaler Crvene zvezde Miodrag Belodedić u intervjuu na jednoj rumunskoj tv izneo je šokantno priznanje, da je tokom karijere igrao nameštene utakmice. Legendarni as i član šampionske generacije tima sa Marakane, koja se okitila titulom svetskog i evropskog prvaka 1991. godine, priznao je svoja iskustva u dresu Steaue tokom igračkih dana, govoreći na temu oko nameštanja fudbalskih mečeva šitom Starog kontinenta.

 

– Utakmica između Steaue i Kluža pre mnogo godina morala je da bude završena nerešeno. Isto tako bilo je i protiv Bistrice, dogovoreno je bilo da nema pobednika. Utakmicu započneš normalno, igraš čisto na početku i ne puštaš protivnika da postigne gol. Boriš se i ukoliko ti se ukaže prilika da postigneš gol – postigneš ga. E, onda moraš da pustiš i protivnika da postigne pogodak. Postoji mnogo načina da se to uradi: korner, slobodan udarac, ne napadaš protivničkog igrača, već ga čekaš i čekaš i potom se on okrene, šutira, a ti svoju nogu, koja bi trebala da je u bloku, podigneš nešto više nego što je potrebno i propustiš loptu da prođe. Navijači to nisu uspevali da shvate – obelodanio je Miodrag Belodedić.

Jedini fudbaler koji je osvojio titulu Kupa šampiona sa različitim klubovima iz istočne Evrope, prokomentarisao je i optužbe Lekipa o utakmici Pari Sen Žermena i Crvene zvezde, koja je, prema tvrdnjama francuskog Lekipa navodno, nameštena:

– To se danas dešava i moguće je, iako je veoma neprijatno – rekao je Belodedić.

 

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!