LOŠE VESTI: BEZ GLEDANJA REPREZENTACIJE na TV-u!

Utakmice fudbalske reprezentacije će moći da gledaju samo oni sa kablovskom pretplatom.

Prema pisanjima Informera, UEFA je televizijska prava na sve utakmice Lige nacija, kvalifikacija i Evropskog prvenstva prodala „Junajted grupi“ u vlasništvu kablovskog operatera SBB, pa je tako Radio televizija Srbije ostala bez mogućnosti da prenosi utakmice reprezentacije Srbije u tim takmičenjima.

Isti izvor saznaje da je „Junajted grupa“ ponudila 40 milione evra za otkup prava dok je RTS ponudio čak pet puta manje od te sume.

„Nije više prioritet maksimalna popularizacija nekog sporta preko javnih servisa, nego finansijska dobit. Ranije su glavni prenosioci signala bili javni servisi, a sada su to kablovski operateri i televizije u vlasništvu telekomunikacionih kompanija.“

„Trgovina TV pravima je unosan posao i stalno se javljaju novi igrači, što nekada nije bio slučaj. Tu su i specijalizovani sportski kanali koji su regionalni emiteri i imaju interesa da daju visoke finansijske ponude. One prevazilaze pojedinačne ponude javnih servisa iz regiona“, kazao je sportski urednik RTS-a Zoran Marković.

U vrhunskom sportu sve je postalo borba za komercijalna prava u kojoj javni servisi i građani najviše gube.

Trend koji već uveliko traje u svetu stigao je i kod nas.

NAPADAČ DOBIO POZIV: IGRAČ PARTIZANA ZAJEDNO SA PLATINIJEM I RAMOSOM!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!