MEĐU NAJBOLJIMA: Jokićeva MAESTRALNA partija!?

Ovoga puta popularni Džoker nije mogao protiv Kralja Džejmsa

Košarkaši Lejkersa pobedili su Denver Nagetse sa 121:114 u NBA derbiju večeri koji se igrao u Stejpls Centru.

Srpski košarkaš Nikola Jokića upisao je još jedan dabl-dabl učinak, ali je, sa druge strane, Lebron Džejms uzvratio tripl-dablom protiv kog Grumenje nije imalo šanse.

Pravi spektakl viđen je u Gradu anđela. Sa jedne strane Lejkersima, koji su pre ovog meča imali samo jednu pobedu, gostovala je ekipa našeg Nikole Jokića koja od početka sezone nije znala za poraz.

Na samom početku, delovalo je da će tako biti i posle prve deonice koju su sa 26:22 dobili gosti, ali su Lebron i drugovi do poluvremena „dodali gas“ i stekli minimalnu prednost.

 

 

Rezultat se menjao i u nastavku jer su Lejkersi prvo poveli sa 6 poena razlike, a zatim dozvolili Denveru da se vrati i potpuno preokrene meč. Zanimljivo je da je naš Nikola Jokić do dabl-dabla stigao već tokom treće deonice poenima za izjednačenje.

Ipak, poslednje četvrtina i poslednjih par minuta odlučilo pobednika. Kajl Kuzma je sa dva zakucavanja prelomio susret u korist domaćina, kada je sa dva zakucavanja, u ključnim momentima, doneo Lejkersima 7 poena viška za drugu ovosezonsku pobedu.

 

 

Lebron Džejms je meč završio sa tripl dabl učinkom od 28 poena, 11 skokova i asistencija, a Kajl Kuzma je postigao 22 poena, jedan više od Džavala Mekgija. Korektnu partiju odigrao je Lonzo Bol sa 12 poena, od čega je pogodio trojku pri rezultatu 110:108, a posle čega su uskedila Kuzmina zakucavanja. Imao je i osam asistencija, šest skokova i pet ukradenih lopti.

Na drugoj strani najefikasniji bio je Nikola Jokić sa 24 poena, uz šut iz igre 9 od 17 i 1 od 5 za tri poena, uz 11 skokova i tri asistencije. Džaval Marej je postigao 22 poena uz 10 skokova, a Monte Moris 20 poena.

 

NBA rezultati

Detroit – Klivlend 110:103

Orlando – Portland 114:128

Oklahoma – Boston 95:101

Los Anđeles Lejkers – Denver Nagets 121:114

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!