MILOJEVIĆ OBJASNIO: „Ne smem da RIZIKUJEM“ !

Utakmica će biti odigrana u subotu, početak je u 19 časova.

Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće u subotu (19.00) ekipu Rada, u utakmici 12. kola Superlige Srbije, a meč sa Građevinarima najavio je šef stručnog štaba Vladan Milojević.

U sredu, crveno-beli su bili bolji od Dinama iz Vranja u Kupu Srbije, a sada se ekipa branioca titule okreće obavezama u šampionatu.

– Okrećemo se prvenstvu i susretu sa Radom, klubom čije igre nisu ispratili rezultati. U odnosu na prošlu godinu u kojoj su imali dosta problema, uz dolazak Zorana Milinkovića na čelo stručnog štaba, rival je postao konkurentna ekipa i kandidat za plasman u plej-of – rekao je Milojević koji još ne zna koji će tim izvesti protiv komšija sa Banjice.

Nekoliko igrača bilo je povređeno, a nekoliko njih se vratilo posle boravka u reprezentacijama. Za sada je samo jedan izostanak siguran.

– Vujadin Savić je pojačao ritam treninga, ali je izvesno da neće igrati. Imali smo još nekoliko problema, neki od igrača su se oporavili, međutim potrebno je proceniti stepen rizika i da li su spremni da igraju protiv Rada.

Kada su ga novinari upitali da prognozira kada će se kapiten vratiti, nije precizirao.

– Nezahvalno je pričati na tu temu, opekli smo se protiv Pari Sen Žermena, stavili ga u vatru zbog čega je obnovio povredu i pokušaćemo da ne dođemo ponovo u takvu situaciju. Zgusnut raspored ima svoj efekat, do kraja godine odigraćemo više utakmica nego za celu sezonu prethodnih godina. Za takav tempo nije dovoljna samo fizička, već i psihička priprema.

Pričalo se i o mladom napadaču Dejanu Joveljiću (o učinku više pročitajte OVDE), odnosno da li će on uskoro moći da igra i u Ligi šampiona.

– Joveljić i Terzić su igrači koji bi trebalo da u vrlo kratkom vremenskom periodu postanu nosioci Zvezdine igre, ne zato što su mladi već zato što zaista poseduju kvalitet. Ipak, sa mladim igračima treba biti pažljiv i imati pravi tajming. Napravili smo strategiju i videćemo kako će se sve odvijati – rekao je Milojević o momku koji je u Omladinskoj ligi šampiona već dva puta bio strelac.

Neizbežno pitanje bilo je i o duelu sa Liverpulom, u Ligi šampiona. Igraće se u sredu.

– Ne možemo da pobegnemo od činjenice da nas već u sredu očekuje gostovanje Liverpulu, ali se fokusiramo isključivo na prvog sledećeg rivala svesni da svako drugo razmišljanje nije dobro. Zaista nam je prvenstvo prioritet, rekao sam to i ranije i stojim iza reči. Imamo veliku želju da odbranimo titulu.

Bilo je priče i o radu kolega na klupama rivala u grupi, Napolija, Pari Sen Žermena i Liverpula.

– Imamo priliku da na internacionalnoj pozornici steknemo uvid u svetske trendove. Svi streme direktnom fudbalu, igri uz agresiju, presingu, i takav mentalitet gaje i sva tri naša rivala u Ligi šampioni. Ne bih izdvajao jednog trenera, ali lično mi mnogo znači nadmetanje sa timovima koje vode stratezi poput Anćelotija, Tuhela i Klopa, kao i svaki trener želim da napredujem, a smatram da od njih mogu mnogo da naučim. Poštujem svakog kolegu, ne samo na evropskom i svetskom nivou, već i sa domaće scene, ali svima nama predstavlja zadovoljstvo da stekne uvid u nove tendencije u fudbalu i trudim se da sva iskustva prenesem u srpski fudbal – rekao je Milojević.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!