MITROVIĆ: Nisam BRZ al sam HULK!

Aleksandar Mitrović sa dva gola doneo je pobedu Srbiji (2:0) na gostovanju Crnoj Gori u Ligi nacija i dokazao da je prešao igricu. Vrhunski napadač, borac bez mane i straha, posle lošeg perioda u Njukaslu, vratio se kao feniks u Fulamu, uz Slavišu Jokanovića. Na „Sent Džejms parku“ sada kukaju kao ranjenici, ali tome mogu da zahvale tvrdoglavom Rafi Benitezu.

Kako sada izgleda Mitrogol? Teško je opisati na pravin način. Kao igrač koji ne prašta greške, kao čovek neverovatne snage, uvek izgara za dres i rešeta mreže u seriji. Njega se sada plaše svi protiv kojih Srbija igra.

Gledajući ga kako vuče po trojicu odbrambenih igrača na leđima, prosto se pitamo šta to jedete?

– Ih, jedem sve! (smeh). Šalim se malo naravno. Realno, ja nisam brz fudbaler i snaga je moja prednost. I trudim se da je koristim na najbolji način. Da čuvam loptu i uključujem saigrače i u igru, ali i da primim igru na sebe. Jednostvno, to je moj posao i to su neki moji kvaliteti. Recimo, to se dobro videlo na utakmici protiv Crne Gore, gde teren nije bio baš najbolji i nije moglo da se igra na zemlji, nisko – kaže Mitrović za „Blicsport“.

Dakle, obrni-okreni, Vi ste uvek kec iz rukava?

– Ja sam u stvari jedna opcija koja uvek pruža izlaz, posebno defanzivcima u teškim trenucima pruža odmor, da dođu do daha. Selektor i saigrači znaju moje karakteristike, gde sam najjači, i uvek pokušavaju da iz mene izvuku maksimum. Moram da naglasim da je cela ekipa igrala u Crnoj Gori odlično i beskompromisno. I iz takve igre uvek iskoči pojedinac koji odlučuje, u ovom slučaju sam to bio ja.

Gledajući Vašu sirovu snagu i volju, neodoljivo podsećate na superheroja Hulka?

– Ma da, ja Hulk (smeh). Sad ste me zatekli. Drago mi je što tako mislite o meni. A ja obećavam da ću da nastavim da radim istim, čak i jačim tempom, i da koristim svoju snagu do daske.

Sa dva plotuna srušili ste crnogorske „sokolove“, pa vas je publika u Podgorici častila pokojim zviždukom?

– Bilo je u nekoliko situacija zvižduka kada bih jače ulazio u duele, ali to je normalno. Tako bi verovatno bilo i u Beogradu. Jednostavno, bodrili su svoju ekipu. Nemam nikakvu zamerku na atmosferu, nije bilo provokacija, sve je bilo fenomenalno, čak smo veče pre utakmice bili u gradu.

Mitrović je vodeći gol postigao iz penala iako se nije očekivalo da će on da ga izvede.

– Jednostavno, osećao sam da ću da postignem gol i molio sam Tadića da mi prepusti izvođenje penala. On je taj koji šutira jedanaesterce, bio je i naš kapiten na meču, ali mi je prepustio penal kada je video koliko je daleko to otišlo. Mnogo sam mu zahvalan – ističe Mitar.

Dugo su posle utakmice naši reprezentativci ostali na stadionu pod Goricom otpozdravljajući navijačima na tribinama. A dres Mitrovića? On je otišao u ruke oca i sina iz Bara, koji su navijali za „orlove“, i koji su žarko želeli od Mitra dres na dar. I dobili su ga.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!