MOĆNI PSŽ: Ko će ZAUSTAVITI ove SEZONE Parižane?!

Šampion nastavlja sa pobedama, mada će posle ove utakmice njihovi rivali imati šta da prigovore na račun sudija.

 

Derbi 11. kola francuske Lige 1 odigran je na Velodromu, gde je Pari Sen Žermen savladao domaći Marsej sa 2:0 i tako zadržao stopostotan učinak od početka sezone.
Gol odluke postignut je u 65. minutu, kada je Di Marija proigraoKilijana Mbapea, a ovaj u svom karakterističnom stilu protutnjao po desnoj strani i na kraju savladao Mandandu. Sve to dogodilo se samo tri minuta pošto je Mbape ušao u igru umesto Čupo-Motinga.
Pokušavali su domači da dođu do izjednačenja, pokušao je trener Rudi Garsija i sa Radonjićem od 73. minuta umesto Sansona i u finišu meča mreža Areole se zatresla, ali sudija Bastijen ovaj gol nije priznao. Razlog – navodni pekršaj Strotmana, u šta nas ponovljeni snimak nije ubedio.
Rudi Garsija je burno reagovao pored aut linije, tražio je od sudije da pogleda snimak, što on nije učinio. Umesto toga, trener Marseja je isključen, što je dodatno razbesnelo domaće navijače.
Do kraja, nastavljen je pritisak domaćih, a nova sporna situacija viđena je i u četvrtom minutu nadoknade vremena, kada su fudbaleri Marseja tražili penal zbog navodnog igranja rukom, ali sudija je samo odmahnuo rukom.
Marsej je ovim porazom ostao na petom mestu na tabeli sa 19 bodova, 14 manje od lidera i večerašnjeg rivala.