MVP IZ RUSIJE: ZVEZDIN IGRAČ u VRHU!

Nakon što je kompletirana prva runda u novoj sezoni Evrokupa, dodeljena je i nagrada za najkorisnijeg igrača.

Dileme o tome ko će biti MVP prve runde nije bilo, to je krilni centar Uniksa Moris Ndur.

Bivši igrač Njujork Niksa je blistao u pobedi nad Mornarom, meč je završio sa 29 poena i sedam skokova, za ukupan indek 41.

Njegov učinak je dodatno impresivan, ako u obzir uzmemo da je imao samo jedna promašaj iz igre (11/12), kao i da je pogodio svih sedam slobodnih bacanja.

Izjednačio je rekord prve runde ovog takmičenja kada je indeks korisnosti u pitanju, da je pogodio i taj jedini šut koji je promašio, izjednačio bi rekord Robertasa Javtokas, koji je pre desetak godina imao 12/12 za dva.

Ndura prati sjajni plej Zenita Brendon Dženings, koji je u pobedi nad Turk Telekomom upiaso 20 poena, devet skokova i osam asistencija, za indeks 30.

Treće mesto dele trojica košarkaša sa istim indeksom korisnosti, u pitanju su centar Galatasaraja Zek Ogasti, krilni košarkaš Limože Aksel Butelj i snažni centar Crvene zvezde mts Majkl Odžo.

Sva trojica imala su indeks 29, Ogasti je u pobedi nad Andorom upisao 18 poena, osam skokova, pet blokadi, tri asistencije i dve ukradene lopte, Butelj je u pobedi protiv Cedevite upisao 24 poena i pet skokova, dok je Odži u pobedi nad Ulmom zabeležio 14 poena, 10 skokova i dve blokade.

Najbolji poenter prve runde je Ndur (29), najbolji skakaču Luk Sikma iz Albe i Zvezdin Odžo (10), najviše asistencija imao je Pejton Siva iz Albe (14), dok su najbolji kradljivci Robertson iz Skajlajnersa i Florens iz Gdinje (5), a najbolji bloker je Ogasti iz Galate (5).

GORI MARSELJ: NOVA META je RADONJIĆ!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!