NAJNOVIJA VEST: Zvezdu IZBACUJU iz Lige Šampiona!!

Lopta je sada u dvorištvu tužilaštva, optužba je, ako je L’Ekip ima informaciju ozbiljna, ali ponovimo još jednom, tu vrstu opklade Zvezda je morala da odradi zajedno sa PSŽ. Koliko je to verovatno?

I dalje nema informacija o tome kako bi se kretao slučaj, ali, ako pođemo od anonimne dojave da je neko od čelnika crveno-belih probao da namesti poraz od tačno pet golova razlike, da je navodno prisluškivan razgovor Al Kelaifija i predstavnika srpskog šampiona i da ništa inkriminišuće nisu čuli u tom razgovoru.

Oba kluba su najoštrije odbacila sumnje u nameštanje, međutim ostaje pitanje šta tužilaštvo ima. Dokaza u ozbiljnim kladionicama svakako ne, jer nigde nije zabeležena uplata, ne 5 miliona, jer to niko ne bi primio, već jedinstveni sistem detekcije nije zabeležio takvu vrstu uplata u više kladionica.

Ako L’Ekip ima pouzdanu informaciju da je opklada poraz od tačno pet golova u pitanju, stvar je jasna, tu jedan tim ne može sam da namesti, za tu igru je potrebno dvoje, to smo već objasnili.

U suprotnom, na 6:1 deset minuta pre kraja, neko bi trebalo da kaže igračima PSŽ da stanu, da opklada ne bi propala, odnosno da pet miliona ne bi otišlo u vetar, što je, priznaćete, smešno.

Da, opklada bi mogla da se uplati na ilegalnim tržištima, Singapur, Hong Kong, ali je malo verovatno da bi i tamo primili novac na takvu vrstu klađenja jer bi očigledno bilo da je u pitanju nameštaljka.

UEFA je podsetimo, istraživala Dinamo posle poraza od 7:1 protiv Liona, zbog navodnog nameštanja meča na 7 i više golova, ali dokazi nisu nađeni.

Kada su imali dokaze, poput Makedonaca, Pobede iz Prilepa oni su kažnjeni sa osam godina, Skenderbeg je prošle godine popio prvo godinu, pa onda deceniju, što bi verovatno čekalo i Zvezdu, ako bi optužba bila dokazana.

Današnji francuski mediji i dalje potenciraju nezainteresovanost Crvene zvezde, odnosno igrača, legenda PSŽ, Pol Le Guen kaže da je Zvezda mogla da primi 15 golova vrlo lako i da se pitao kako su uopšte ušli u Ligu šampiona. Ali, to samo pocrtava naše pitanje, kako namestiti da izgubiš tačno sa pet golova, odnosno kako naterati igrače PSŽ da stanu, oni su šutirali više od 30 puta na gol.

Jedno je sigurno, ili će istraga morati da ponudi dokaze, ili je ukaljano ime oba kluba, na ovome se neće završiti…

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!