NAVIJAČI REKLI SVOJE: Zlatna lopta MORA OTIĆI NJEMU!?

Ipak, „Frans Futbol“ na to ne obraća pažnju.

Obelodanjena je lista od 30 kandidata za prestižnu nagradu „Zlatna lopta“, koju tradicionalno najboljem fudbaleru sveta dodeljuje francuski list „Frans Futbol“.

FIFA je do pre par godina zajedno sa francuskim listom dodeljivala ovu nagradu, ali su se odvojili, pa sada u svojoj režiji najboljim pojedincima iz sveta fudbala dodeljuju nagrade pod nazivom „The Best“.

Kapiteni i selektori fudbalskih reprezentacija iz celog sveta su „The Best“ nagradu u kategoriji za najboljeg fudbalera na svetu dodelili Luki Modriću, pa je Hrvat glavni favorit za dobijanje i „Zlatne lopte“.

Ipak, da se navijači pitaju, Modrić ne bi bio ni blizu.

Naime, „Frans Futbol“ je odlučio da da šansu navijačima da glasaju za svoje favorite, ali glas naroda neće imati nikakav uticaj na konačan izbor.

Dobitnika „Zlatne lopte“ odlučiće stručni žiri, a ljubitelji fudbala širom sveta su za najboljeg na svetu ubedljivo izglasali Lionela Mesija.

Nije čak bilo ni blizi, dobio je Argentinac oko 340 hiljada glasova, što je 48% od ukupnog broja.

Na drugom mestu našao se Salaha sa oko 120 hiljada glasova manje, treći je Ronaldo sa 56 hiljada glasova, dok su na četvrtom mestu Mbape i dobitnik „The Best“ nagrade Luka Modrić, sa po nešto više od 14 hiljada glasova.

1. Lionel Mesi: 48% (338,110)
2. Mohamed Salah: 31% (218,362)
3. Kristijano Ronaldo: 8% (56,351)
4. Kilijan Mbape i Luka Modrić: 2% (14,087)

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!