NEĆE BITI LAKO: Zvezda OVO mora da DOBIJE!

Srpski šampion u odličnom raspoloženju dočekuje meč petog kola Evrokupa.

Utakmica između Crvene zvezde i Galatasaraja igra se u utorak u beogradskom “Pioniru“ s početkom u 19 časova, a ono što je najvažnije u iščekivanju ovog dvoboja, to je da trener crveno-belih Milan Tomić nema kadrovskih problema.

Svi igrači su mu na raspolaganju, pa će se Zvezda u najjačem sastavu suprotstaviti turskom predstavniku.

“Očekuje nas utakmica sa ekipom koja igra mnogo bolje nego što to njeni rezultati trenutno pokazuju. Igru turskog tima kreiraju dobri stranci, Vebster, Herison, Zek August, Slovenac Jaka Klobučar, ali imaju i nekoliko dobrih domaćih igrača koje predvodi bek i kapiten Koksal.

Dakle, miks stranih i domaćih, na prvom mestu iskusnih igrača, koji igraju dobru napadačku košarku što govori i podatak od preko 86 ubačenih poena po meču u takmičenjima, Zato moramo da odigramo dobru odbranu, da igramo snažno sa puno energije, čime bi stvorili uslove da dođemo do važne pobede i bodova“, izjavio je Tomić.

Crvena zvezda se od početka sezone ističe odličnom igrom u odbrani, a s druge strane, Galatasaraj ima snažan ofanzivni potencijal zahvaljujući odličnom trilingu Herison-Hejs-Vebster.

Kapiten Branko Lazić već ima ogromno iskustvo u duelima sa najboljim evropskim ekipama, pa se od njega očekuje da po ko zna koji put potvrdi ulogu “specijalca“ i neutrališe najveću opasnost iz protivničke ekipe.

“Ključ dobre utakmice za nas počinje od odbrane. Očekuje nas utakmica sa ekipom koja ima odličan napad, koja ubacuje mnogo poena i koja igra mnogo bolje nego što pokazuju njihovi rezultati.

U prošlom kolu izgubili su u samom finišu utakmicu od Monaka, i sigurno će reagovati. Sa druge strane, mi želimo novu pobedu, i do nje će nam put biti lakši ako budemo kontrolisali ritam utakmice, i ako budemo igrali kao tim“, rekao je kapiten crveno-belih Branko Lazić.

Posle četiri odigrana kola u Grupi A Evrokupa, Zvezda ima učinak 3-1, a Galatasaraj je na 50 posto uspešnosti, 2-2.

Dodajmo još da iz Zvezde mole navijače da dođu ranije u dvoranu zbog velikih kontrola na ulazima, koje su podrazumevane jer ovaj meč za Evroligu ima epitet utakmice “visokog rizika“.

Karte za meč 5.kola Evrokupa su u prodaji od 10 časova, i prodaju se u svim poslovnicama Eventima, do početka utakmice.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!