NEGATIVNA LISTA: Crveno Beli na LISTI koja ŠTETI klubu!

Superligaš iz Novog Sada dospeo na listu dvadeset najnestabilnijih klubova u Evropi.

Fudbalski klub Vojvodina poslovično slovi za treći najveći klub u Srbiji, i to svakako i jeste ako imamo u vidu istoriju i činjenicu da je uz Crvenu zvezdu, Partizan i Obilić jedina osvajala titule nakon Drugog svetskog rata.

Situacija na „Karađorđu“ sada je daleko od dobre, a to potvrđuju rezultati ekipe i sve ono što se dešava oko kluba, pa tako i najnovije istraživanje Međunarodnog centra za sportske strudije (CIES).

Pomenuta istraživačka opservatorija napravila je istraživanje kojim je utvrđeno koji su najstabilniji i najnestabilniji klubovi Evrope, kada se ima u vidu koliko dugo igrači prosečno provode u njima.

„Lige petice“ su istraživane zasebno, a u sektoru „26 ostalih liga“ naša Vojvodina završila je u grupi sa 19 drugih klubova koji imaju najlošije brojke.

Istraživanje kaže da se fudbaler u Vojvodini prosečno zadrži šest i po meseci, što znači da je superligaš iz Novog Sada na 17. mestu liste najnestabilnijih klubova u Evropi!

Apsolutni lider je hrvatska Istra u kojoj fudbaler u proseku provede samo tri meseca! Na lošem glasu su još Ljvov (Ukrajina), Pafos (Kipar), Anži (Rusija) i Olimpik (Ukrajina).

Najstabilniji evropski klubovi iz pomenute grupe „26 ostalih“ jesu Viktorija (Češka), Seltik (Škotska), Šahtjor (Ukrajina), Metalurg (Ukrajina) i Od (Norveška).

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!