NEKI NISU NI DOŠLI NA MEČ: ALI ON je Milojevićev NAJVEĆI dobitak!?

Kako su odigrali fudbaleri Crvene zvezde?

Crvena zvezda je večeras u Parizu ubedljivo savladana od strane Pari Sen Žermena sa čak 6:1.

Bila je to igra „mačke i miša“, od onog gola Nejmara u 20. minutu bilo je jasno da će puleni Vladana Milojevića izgubiti prvu takmičarsku utakmicu nakon više od godinu i po dana.

Jasna je bila razlika u kvalitetu i pre početka meča na Parku prinčeva, ali neki fudbaleri Zvezde su baš podbacili.

Borjan (5,5) – olman koji primi šest golova jednostavno ne može da dobije veću ocenu od ove, ali je svoj tim u nekoliko navrata spasao još ubedljivijeg poraza. Nije kriv ni za jedan gol.

Stojković (5) – Bleda partija reprezentativca Crne Gore, ali može se to opravdati time što je imao najteži posao na terenu – da sačuva Nejmara i Mbapea koji su menjali strane.

Savić (5) – Spor i indisponiran, jedino što je uspevao jeste da dobije vazdušne duele što je nedovoljno na ovom nivou. Da li zbog povrede ili ne, tek Milojević nije pogrešio što ga je ostavio u svlačionici na poluvremenu.

Degenek (5) – Slabiji deo štoperskog tandema, a rekli smo već koliko je Savić bio loš…

Rodić (5,5) – Za nijansu bolji od Stojkovića, trudio se i nekoliko puta pokretao napade svoje ekipe, ali je i on imao isti zadatak kao kolega sa desne strane.

Jovičić (6,5) – Pored Marina, ubedljivo najbolji igrač Zvezde večeras. Možda to večeras nije bilo teško zbog nedostatka konkurencije u svom timu, ali novopečeni reprezentativac Srbije je pokazao zašto je dobio poverenje Mladena Krstajića.

Krstičić (5) – Nismo navikli na ovako slabo izdanje fudbalera koji ima iskustva igranja u Seriji A protiv jakih rivala. Često je izgledao dezorjentisano, trudio se koliko je mogao, ali nije to bilo to.

Marin (6,5) – U prvom poluvremenu se uklopio u bledilo svog tima, ali se zato u drugom oslobodio i pokazao zašto će biti veliko pojačanje za tim Vladana Milojevića. Odlično se ubacio u prostor i iskoristio asistenciju Ebisilija kako bi rutinski „zavario“ loptu iznad Areole. Ne može to baš svako.

Čaušić (5,5) – Bio je aktivan u početnim minutima kada je Zvezda koliko-toliko uspevala da izdrži nalete Parižana, u nastavku meča se nije proslavio.

Simić (5) – Nije uspeo da iskoristi svoju brzinu kako bi dobio prednost u odnosu na Menija. Kao da nije ni došao na utakmicu, ali deo krivice snose i njegovi saigrači koji nisu mogli da sačuvaju loptu i prebace je do protivničke polovine.

Ben (5,5) – Trčao je, trudio se, otvarao se, ali nije vredelo. Nije imao koga da proigra, u nekim trenucima je jako dobro glumio „target men-a“. Bio najkonretniji od svih igrača, naročito u prvom delu meča.

IZMENE

od 46. Babić (5,5) – Uneo stabilnost u odbranu Zvezde, mada je to delom rezultat i slabije inicijative PSŽ-a u nastavku meča kada je već sve bilo rešeno.

od 46. Pavkov (5,5) – Nije pogrešio kada je dobijao lopte, ali ih nije dobijao dovoljno da napravi nešto više.

od 73. Ebisilio (6) – Izmena koja je unela najviše svežine u tim šampiona Srbije. Vezista je bio aktivan, tražio je loptu i bio asistent Marinu za prvi pogodak Crvene zvezde u Ligi šampiona. Ako je nekog Milojević dobio na ovom meču, onda je to novajilija iz APOEL-a.

TRENER

Vladan Milojević (5,5) – Katasrtrofalno prvo poluvreme je rezultat bojažljive igre Zvezdinih fudbalera koji kao da nisu smeli da krenu u napad. U drugom delu meča delovali su nešto sigurnije što je delom i zbog Milojevićeve reakcije na poluvremenu kada je zamenio dvojicu fudbalera. Nije za najslabiju ocenu pre svega zbog razlike u kvalitetu dve ekipe.

Šta mislite?

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!