NEVEROVATNO: Simonović i Partizan ZAJEDNO na terenu!?

Crno-beli u drugom kolu Evrokupa dočekuju ruski Zenit

Košarkaši Partizana oborili su dve prepreke na startu Jadranske lige, a sada je pred njima novi cilj – prva pobeda u Evrokupu. Protivnik u hali Pionir, prvi put u Evrokupu ove sezone, biće bogati ruski Zenit. Radi se o ozbiljnom klubu sa velikim ambicijama, ali, čini se i timu koji bi mogao da padne pogotovo ako tribine ponovo bude krcate kao u duelu sa Olimpijom.

Upravo je ta atmosfera bila jedna od glavnih utisaka za američkog plejmejkera Markusa Pejdža koji se nada da je to samo početak uspešne priče u novoj sezoni.
“Prvi put sam imao priliku da igram u Beogradu pred navijačima Partizana. Bio sam veoma uzbuđen, sjajno iskustvo, nosili su nas do pobede. Nismo igrali najbolje što možemo, ali smo ipak pobedili i to je dobar znak. Znači da napredujemo kao ekipa. Borili smo se do kraja i došli do cilja”.

Šta za tebe znači pobeda na domaćem terenu?
„Mnogo nam znače navijači, konstantno su bili uz nas i borili su se sa nama. Na terenu smo im vratili. Verujem da će tako biti i na utakmici sa Zenitom i svakoj posle nje. Da ćemo im dati dosta razloga za slavlje ove sezone“.

U završnici utakmice sa Zmajčekima, u kojoj u većem delu i nije baš briljirao, Pejdž je napravio dva važna poteza, prvo je ukrao loptu, a onda pogodio trojku za rezultatski preokret.
“Nisam osećao pritisak, igrao sam već pred mnogo publike velike utakmice. Zbog toga sam bio miran, sa druge strane, bio sam ljut na sebe jer sam napravio neke glupe faulove. I zbog toga sam bio van meča u nekim trenucima. Hteo sam uradim sve da pomognem ekipi u finišu. Nisam oklevao i čim sam dobio loptu šutnuo sam trojku“.

Prošla su dva meseca otkako ste došli u klub, koliko ste se za to vreme adaptirali na ekipu?
„Saigrači su sjajni. Sada sam počeo da se osećam prijatno, iako nisam još naučio mnogo srpskih reči. Ali ‘hvatam’ stvari u hodu, sada imamo bolju komunikaciju. Učim šta saigrači žele na terenu, jer kao plejmejker morate sve da ih usrećite. Zasad stvari idu dobro, a biće još bolje“, zaključio je Pejdž.

Sa tri Amerikanca u timu, od kojih je najpoznatiji Brendon Dženings, možda i sa novajlijom, Galom Mekelom, inače bivšim košarkašem Crvene zvezde, Zenit predstavlja ekipu koja će u svakom meču Evrokupa ići na pobedu, bez obzira da li igra kod kuće ili na strani. A pored Amerikanaca, jedan od glavnih aduta Zenita biće reprezentativac Srbije Marko Simonović koji dobro zna kakvu atmosferu može da očekuje u hali Pionir.
„U ovom trenutku imamo dosta problema sa povredama i teško nam je da igramo mečeva na svakih nekoliko dana.

Očekujem veoma težak meč. Poznajem sve košarkaše i trenera Partizana, kao i način na koji igraju. Moramo da budemo spremni za njihovu agresivnu odbranu. Znam da će Partizan uraditi sve kako bi došao do pobede“, istakao je Simonović.

U utakmici prvog kola Partizan je izgubio na gostovanju kod italijanskog Trenta, dok je Zenit na svom terenu slavio protiv Turk Telekoma. Večerašnja utakmica u hali Pionir igra se od 20 sati, a direktan prenos je na prvom programu televizije Sportklub.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!