NEVEROVATNO: Zvezda ELEMINISANA iz Lige Šampiona?!

Neverovatan potez.

Posle 26 godina Crvena zvezda se plasirala u Ligu šampiona, u prvom kolu rmeizirala sa Napolijem i osvojila prvi bod, da bi u drugom doživel težak poraz od Pari Sen Žermena. U međuvremenu je Crvena zvezda izbačena iz grupe C, ali na sreću navijača samo u video igri. „Elektronik arts“, izdavač najnovijeg izdanja FIFA 19, koje je izašlo 28. septembra, nije uvrstio Zvezdu među oko 700 timova i reprezentacija koje možete da vodite džojstikom i budete bolji od prijatelja.

Ono što je interesantno da su crveno-beli jedini tim koji iz Lige šampiona kojeg nema u igrici. Sa preostalom 31 ekipom može se simulirati takmičenje ili igrati u nekom drugom modu, dok je u C grupi umesto Zvezde ubačen škotski Harts. Čak i da platite 11.500 dinara, koliko košta najskuplja verzija igrice za konzole, nećete dobiti srpskog predstavnika u eliti. Ostaje da se vidi hoće zakrpljena verzija igre imati i crveno-bele, kao i još 11 timova iz Lige Evrope kojih takođe nema.

– Zvezda je poslednji put u EA FIFA videoigrici bila 2010, ali sve do sada nismo igrali Ligu šampiona. Sporna je licenca koju bi morali da nam plate. Trebalo je da oni stupe u kontakt sa nama. Verovatno im naše tržište nije isplativo uprkos armiji navijača koji bi sigurno igrali. Jedan od razloga je sigurno i piraterija jer se takve igrice u Srbiji uglavno skidaju sa interneta – rekao je za “Srpski telegraf“ Goran Broćić, direktor marketinga Zvezde.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!