OBARA REKORDE: NEJMAR protiv ZVEZDE ISPISAO ISTORIJU!

Dva gola iz slobodnjaka na meču Lige šampiona je sve samo ne lak poduhvat.

Bilo je jasno i pre nego što je meč između Pari Sen Žermena i Crvene zvezde odigran da Parižani u svom arsenalu imaju samo najbolju i najfiniju municiju. Nejmar je nažalost po crveno-bele imao odlično veče, dao je tri od šest golova Svetaca u pobedi od 6:1. Od toga je dva dao iz slobodnjaka. I time je ispisao istoriju.

Sa dva gola iz slobodnjaka je izjednačio učinak Kristijana Ronalda i Rivalda koji su jedini pre njega to uspeli da urade na mečevima Lige šampiona. Sada je Nejmar postao treći igrač u istoriji koji je to uspeo da uradi.

Sva tri pomenuta igrača su svoje podvige napravili u grupnoj fazi, što znači da nijedan igrač do sada nije dao dva ili više golova iz slobodnog udarca u nokaut fazi.

Rivaldu je prvom pošlo za rukom da dva puta trese mrežu iz slobodnog udarca na jednom meču. Učinio je to 2000. godine protiv Milana. Tada je postigao het-trik na San Siru.

Kristijano Ronaldo je ponovio taj učinak 2009. godine tokom prve sezone u Real Madridu. Učinio je to protiv Ciriha pogocima u 27. i 89. minutu.

Sada se Nejmar pridružio ovom kratkom spisku.

FRANCUZI IZGUBILI: BILI BOLJI ali NA KRAJU PORAŽENI!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!