ODLIČAN POSAO: Italijan DOLAZI u Real!

Otkaz bi mogao da dobije i Perezov najbliži saradnik i drugi čovek kluba

Peto mesto na tabeli, samo pet pobeda na 10 utakmica, tri poraza i bolna neefikasnost. Real Madrid krcka bodove i ugled stečen kod Zidana kao trostruki uzastopni prvak Ebvrope. Madriđani su u velikoj krizi i po svemu sudeći će ceh platiti trener Đulen Lopetegi.

Florentino Perez se opet prevario, struja u upravnom odboru koji insistira na trenerima Špancima je nagovorila predsednika na istu grešku kao sa Rafom Benitezom. S tim što Lopetegi izgleda neće potrajati ni kao Benitez koji je je izdržao do decembra. Lopetegiju se smena sprema već krajem novembra ako ne pobedi Barselonu u El Klasiku.

Istina, ni Barselona nije mnogo bolja, ali ona makar ima Mesija dok Real više nema Ronalda. A bez Ronalda čini se da nema ni golova, ni pobeda kao ranije. Otišla je mašina za golove i Real muku muči da to nadoknadi. A trener Lopetegi ne deluje kao kalibar koji može nešto mnogo da promeni i da smisli neki novi način. A sada se se šuška da ima i probleme sa prvom zvezdom tima Lukom Modrićem. Navodno su imali neprijatan okršaj „oči u oči“ u svlačionici i Hrvat je nezadovoljan tertmanom kod novog trenera. Na 11 utakmica ove sezone, Lopetegi je Modrića četiri puta stavio na klupu za rezerve, a pet puta ga zamenio tokom meča. Dakle, odigrao je samo dve cele utakmice i uopšte nije zadovoljan takvim statusom.

Poslednji put kada je Real doživeo četiri uzastopna poraza, bilo je to 2006. kada je Florentino Perez dao ostavku i prvi put napustio Kraljevski klub.

Ovoga puta Florentino neće otići, ali bi mogli neki drugi iz kluba. Pored Lopetegija, fotelja se drma i generalnom direktoru Hoseu Anhelu Sančezu. On je drugi čovek u hijerarhiji kluba i Florentino je donedavno imao ogromno poverenje u njega. Međutim, krivi ga za odlazak Zidana jer nije na vreme video da Francuz nije zadovoljan. A direktor je bio jedan od najvećih zagovornika Lopetegijevog dolaska koji je Realu letos doneo i negativan imidž. Sada bi obojica mogli da plate ceh…

Trener ima još tri utakmice fore. Dočekuje Levante i Viktoriju Plzenj posle čega ide na noge Barseloni. Već se spekuliše i o zameni. Prelazno rešenje bi mogao da bude nekadašnji prvotimac Santjago Solari, a konačlno Anotnio Konte. Perez je još letos zvao Kontea pre Lopetegija, ali je Italijan izabrao da sačeka otkaz u Čelsiju i pokupi masnu odštetu. Sada je slobodan u izboru nove sredine, a Real je nešto što bi bilo teško odbiti.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!