OGLASIO SE GRUJIĆ: Šta OČEKUJE Zvezdu na Enfildu?!

„Posle poraza u Napulju Liverpul mora da pobedi“, kaže vezista Herte i hvali učinak crveno-belih i Vladana Milojevića

 

Marku Grujiću ne ginu ovacije sutra uveče na Enfildu. Kao jedini igrač koji je ikada igrao za oba kluba, i Crvenu zvezdu i Liverpul, povremeni reprezentativac Srbije imaće značajno mesto na tribinama tokom okršaja trećeg kola Lige šampiona.

U susret utakmici, Liverpul Eho ga je zamolio da im dočara Crvenu zvezdu i upozna njihove čitaoce sa srpskim šampionom čije se igre i rezultati ne pamte pomno među običnom rajom u Mersisajdu.
„Potrudiću se da dođem na utakmicu, a iskoristiću i priliku da mi lekari Liverpula pregledaju povređeni skočni zglob. Što se tiče same utakmice nadam se da će Zvezda uspeti da se odupre i omogući nam da gledamo lep meč. Posle poraza u Napulju Liverpul mora da pobedi i siguran sam da sutra neće biti nimalo lako veče za moj bivši klub“, izjavio je Grujić.

Po njemu, glavni adut Zvezde je izostanak pritiska jer je već napravljen veliki uspeh.
„Poznajem dosta ljudi u klubu i stručnom štabu Crvene zvezde, a stvari se nisu mnogo promenile otkako sam otišao iz Beograda. Navijači su od prvog kola kvalifikacija imali samo jednu želju i ona im se ostvarila – da igraju protiv najboljih, u Parizu, na Enfildu i u Napulju. To znači da su igrači Zvezde već napravili veliki uspeh, da su ispunili najveći cilj u sezoni. Daće sve od sebe sutra uveče mada znaju i oni sami da će biti jako teško pogotovo posle onoga što im se desilo u Parizu. Trener Milojević je do sada odradio sjajan posao. Zvezda je jako dobra, posebno u defanzivnom bloku, sa dosta fudbalera koji stoje iza lopte. Imaju i dobar plan i stvarno dobro organizovanu defanzivu protiv koje je teško pronaći prolaz“, smatra Grujić.

Ipak, vezista Herte očekuje znatno veći otpor crveno-belih u četvrtom kolu na Marakani.
„Atmosfera u Beogradu će biti fenomenalna. Zvezdini navijači su predugo čekali ovakve utakmice, oni su 12. igrač. Stadion je kao rupa, vrlo je bučno, biće teško igračima da čuju jedni druge. Naravno, Liverpul ima veliki kvalitet, biće favorit i u Beogradu gde je teško igrati jer Zvezda je bolja kod kuće.“

Bez obzira što je na platnom spisku Liverpula, Marko Grujuć će sutra biti privržen beogradskim crveno-belima.
„Isto koliko Liverpul znači Stivenu Džerardu, Karageru ili sada Trentu Arnoldu, toliko i meni znači Zvezda. Bio sam najsrećniji dečak na svetu kada sam debitovao za moj klub, pred mojim drugarima. Tamo sam ponikao, ostvario deo svojih snova i sigurno je da sam vezan za Zvezdu gde god da odem“, zaključio je Marko Grujić.

 

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!