ON JE GLAVNI U PARIZU: OTKRIO da li će Zvezda BITI IZBAČENA!?

Ne stišava se bura.

Ne stišava se bura koju je pokrenulo otkriće lista „L’equipe“ da je „visoki predstavnik Zvezde“ uplatio pet miliona na ishod „pet razlike“ na utakmici Pari Sen Žermen – Zvezda.

Posle sumnji novinara francuskog L’Ekipa u regularnost meča Lige šampiona između PSŽ i Crvene zvezde i da su u aferu umešani čelnici oba kluba, Francuzi su otvorili istragu. Usledila su saopštenja Crvene zvezde i PSŽ, a sada se oglasio i Ribe, najbliži saradnik vlasnika PSŽ Nasera Al – Kelaifija.

Za francuski list „Journal du Dimanche“, saradnik vlasnika PSŽ izneo je mišljenje o celoj aferi.

– Sa najvećom mogućom sigurnošću tvrdi da mi nismo umešani u ovaj slučaj! Pari Sen Žermenu je strano sve što se navodi u pretpostavci o nameštanju. Da li bi se Nase Al-Kelaifi sastao sa osobom koja je umešana u skandal dan pre utakmice? Ta informacija pokazala se smešnom i neutemeljenom. Policija je utvrdila da nije bilo ovog pseudo-sastanka. Ponavljamo da će svako ko bude insinuirao da je do sastanka došlo biti podvrgnut pravnom gonjenu – rekao je Ribe.

Francuski velikan kakav je PSŽ neće dozvoliti da se njegovo ime provlači po medijima u aferama o nameštanju mečeva u Ligi šampiona, ali stoje na raspologanju svima koji žele da utvrde isitnu.

– Naš klub nema čega da se stidi i zahvalni smo podršci koju nam je pružilo udruženje francuskih profesionalnih klubova (LFP). PSŽ je žrtva u ovom slučaju i tražićemo pravdu na sudu. Još jednom, niko nas iz tužilaštva i UEFA nije kontaktirao i zadržavamo pravo da tužimo svakoga ko je spreman da nanese štetu ugledu kluba i njegovih čelnika – zaključio je Žan – Marsijal Ribe.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!