OPET ON: Srpski igrač NASTAVIO po starom!

Sjajan posao radi Sakramento ove sezone, četvrti uzastopni trijumf, peti ukupno, Srbin u glavnoj ulozi

Košarkaši Sakramento Kingsa zabeležili su novu pobedu u NBA ligi, četvrtu uzastopnu, sada su definitivno pokorili Floridu pošto su, nakon Majamija, savladali i Orlando kao gosti – 107:99.

Zablistao je još jednom fenomenalni Nemanja Bjelica, Srbin je ponovo kao starter bio jedan od gavnih protagonista trijumfa, ovoga puta sa 21 poenom (5/8 za dva, 3/5 za tri, 2/4 za jedan) i osam skokova za 30 minuta.

Efikasniji od njega na utakmici bio je samo Badi Hild koji je sa 25 poena dotukao Orlando.

Bjelici je ovo već treća uzastopna utakmica na kojoj se izdvaja kao udarna napadačka opcija, protiv Vašingtona je ubacio 26 poena, Majamiju je dao 19, a sada 21.

Podsetimo, Kingsi su i dalje bez Bogdana Bogdnovića čiji se povratak na teren očekuje u novembru.

Ekipa trenera Dejva Džergera prijatno iznenađuju navijače, malo ko im je prognozirao ovakav početak sezone za koji je, sada je to jasno, jedan od najzaslužnijih upravo Bjelica.

Kliko je Srbin važan šraf u igri tima svedoči i njegova ključna uloga u možda i presudnom naletu gostiju iz Kalifornije u završnici druge četvrtine.

Orlando je vodio 48:39, potom je usledila serija Sakramenta 16:4 koju je trojkom pokrenuo Bjelica, a završio je na isti način za preokret 55:52 u samoj završnici poluvremena.

Ukupno, postigao je osam poena u pomenutoj seriji, a interesantno je da psole toga Orlando više nijednom nije prešao u vođstvo!

U redovima poraženog tima Eron Gordon sa 18 i Terens Ros sa 17 poena bili su najefikasniji, dok su kod Kingsa „dvocifreni“ bili još Kouli Stajn i Foks sa po 14 poena, Bigli III sa 12 i Vilijams sa 10 poena.

Sa učinkom 5-3 Kingsi su trenutno u gornjem delu tabele Zapadne konferencije.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!