OŠTRE KRITIKE: Terzić izjavio „Igramo LOŠE“!

Ostaje nam da sačekamo žreb za treću fazu Svetskog prvenstva.

Selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić rekao je da njegova ekipa u današnjoj utakmici nije mogla da parira Holandiji, pre svega po motivaciji i uloženoj energiji, i da pred početak treće faze Svetskog prvenstva mora da zaboravi sve što je bilo na turniru i da se bori za svaki poen i svaku utakmicu.

„Danas je bilo lošije nego juče, bez obzira na to što smo se kvalifikovali za fajnal siks, ne može da mi bude jasno kako smo bez energije odigrali poslednje dve utakmice. Teško je posle takve dve utakmice da krenemo i igramo protiv najboljih ekipa na svetu na jednom visokom nivou. Devojke su to trebale da znaju, upozoravali smo ih ali nismo uspeli“, rekao je Terzić, preneo je Odbojkaški savez.

Odbojkašice Srbije izgubile su danas u Nagoji od Holandije sa 0:3 posle 65 minuta i pretrpele drugi poraz na takmičenju, nakon što su juče izgubile od Japana sa 1:3. Ta dva poraza došla su posle niza od sedam pobeda.

„Najmanji je problem izgubiti od Holandije, to je vrhunska ekipa i to može da se desi uvek, ali definitivno ne na ovaj način. Videlo se da ni u jednom elementu nismo mogli da im pariramo, pre svega sa koliko su energije i motivacije igrale u odnosu na nas“, naveo je selektor.

Srbija se plasirala u treću fazu Svetskog prvenstva, a posle današnjeg žreba biće poznato u kojoj grupi će igrati.

„Sada ostaje da se nadamo da ćemo moći neke stvari da prevaziđemo u glavi pre svega i da od fajnal siksa krenemo u novu etapu SP. Moramo da zaboravimo sve što je bilo i sedam uzastopnih pobeda i dva poraza i igru i da od početka krenemo da se borimo za svaki poen i za svaku utakmicu, da pružimo maksimum a ako uspemo u tome, onda se nadam da će biti i rezultata“, rekao je Terzić.

Reprezentativka Srbije Ana Bjelica rekla je da je dobro što se ovakav poraz dogodio pre početka treće faze takmičenja.

„Holandija je jedna od jačih ekipa sa kojima smo igrale na ovom Svetskom prvenstvu. Do sada su bile prilično lagane utakmice, došlo je vreme da se prebacimo na viši nivo. Hvala Bogu da se to sada desilo pred fajnal siks, da imamo osećaj, da namestimo igru na jači tempo. Nadam se da će nam ovo biti škola za dalje, sada ide najvažniji deo pa ćemo se pokazati kako i šta radimo i od čega smo“, navela je Bjelica.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!