OVO NISTE ZNALI: Zvezda je u Zemunu oborila jedan VELIKI rekord!

Niz je nastavljen, ima li mu kraja?

Osim Partizana, koji je jedini remizirao sa Zvezdom od početka ove superligaške sezone, ekipa Zemuna se može pohvaliti da je pružila najjači otpor aktuelnom šampionu.

Zemunci su tek u nadoknadi vremena kapitulirali, Zvezda je došla do pobede golom Marka Marina u 91. minutu i na kraju slavila sa 2:1, što joj je 10. pobeda u 11 odigranih kola.

Ne samo zbog osvojenih bodova u poslednjim trenucima, ovaj meč za Zvezdu ima i dodatni značaj, što je danas i potvrđeno na zvaničnom klupskom sajtu.

Zvezda podseća javnost da je meč u Zemunu 37. uzastopni u domaćem prvenstvu u kojem je ekipa Vladana Milojevića bar jednom zatresla mrežu rivala, kao i da su pred crveno-belima kapituirali golmani uklupno 16 klubova.

Sve je počelo posle prošlogodišnjeg poraza u Kruševcu od Napretka, 1. oktobra 2017, kada je Zvezda poražena sa 1:0 i od tada nije odigrana nijedna utakmica u Superligi u kojoj Zvezda nije postigla gol.

Od tada, Zvezda je četiri puta Zvezda postizala golove u mečevima protiv Spataka, tri puta protiv Zemuna, Mladosti, Napretka, Partizana, Vojvodine, Čukaričkog, Voždovca i Radničkog…

Tu dolazimo do onoga što je Crvena zvezda posebno istakla posle pobede u Zemunu.
“Aktuelni niz najduži je od raspada SFR Jugoslavije, a prethodni rekord iznosio je 33 meča i ostvarile su ga dve generacije: prva, od 29. oktobra 2000. do 2. novembra 2001. godine, i druga, od 25. septembra 2016. do 27. avgusta 2017. godine.

Upravo prvi niz od 33 duela sa najmanje jednim pogotkom na meču jedini je koji je pre sadašnjeg trajao duže od godinu dana, ali je duelom u Zemunu i po tom segmentu oboren rekord, pa Crvena zvezda već sad može da se pohvali da 373 dana nije odigrala meč u Superligi bez postignutog pogotka“, navodi se na Zvezdinom sajtu.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!