POŠTOVANJE: PSŽ se OGLASIO u VEZI MEČA sa Zvezdom!

Možda nemaju bogatu istoriju kao Crvena zvezda, ali su ovim saopštenjem pokazali kako bi trebalo da se postavlja prema problemu huliganizma.

Ubedljiva pobeda koju su fudbaleri Pari Sen Žermena ostvarili u sredu uveče u susretu sa Crvenom zvezdom (6:1) ukaljana je dešavanjima nakon meča.

Huligani koji sebe nazivaju navijačima francuskog kluba čekali su pristalice Crvene zvezde u zasedi i pretukli nekoliko navijača srpskog kluba nedaleko od stadiona „Park Prinčeva“.

Zbog toga je danas reagovala i Disciplinska komisija UEFA koja je pokrenula postupak protiv šampiona Francuske i Srbije, a Pari Sen Žermen se tokom večeri oglasio zvaničnim saopštenjem.

„Pari Sen Žermen osuđuje nedopustive incidente koji su se dogodili u sredu, po završetku utakmice Lige šampiona sa Crvenom zvezdom.

Klub takođe osuđuje nasilje i upotrebu pirotehničkih sredstava po završetku utakmice.

Pari Sen Žermen nastoji da bez ikakvog odlaganja identifikuje pojedince koji su izazvali incidente, i u tu svrhu usko će sarađivati sa pripadnicima Policije i državnih vlasti. Pari Sen Žermen podseća na svoju odlučnost da se bori protiv svih oblika ovakvog ponašanja, shodno prihvaćenoj politici bezbednosti prihvaćenoj pre nekoliko godina.

Osuđujemo postupke pojedinaca koji su se oglušili o dogovor sa klubom, a koji podrazumeva principe nenasilnog ponašanja kao preduslov da se Ultrasi vrate na ‘Park Prinčeva’ u oktobru 2016. godine.

Klub će preduzeti sve potrebne akcije u saradnji sa državnim organima i organima UEFA“, navodi se u saopštenju Pari Sen Žermena.

Podsećamo da je Pari Sen Žermen sinoćnu utakmicu igrao pred delimično zatvorenim stadionom, pošto je severna tribina bila zatvorena shodno ranijoj odluci UEFA.

UEFA je kaznila PSŽ zbog ispada huligana na utakmici sa Real Madridom prošle sezone, a izvesno je da zbog najnovijih incidenata slede nove kazne.

Za pohvalu je to što se francuski šampion ogradio od izgrednika i osudio njihovo ponašanje, ali i naglasio rešenost da se sa istima obračuna.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!