PRED POVRATAK U BEOGRAD: Bivši košarkaš Zvezde upisao NESTVARNI indeks korisnosti 48!

Košarkaši MoraBank Andore imaju polovičan učinak nakon četiri odigrana kola u španskoj ACB ligi.

Ekipa Andore je na svom terenu u četvrtom kolu Endese dočekala Manresu, a gostu su odneli ceo plen rezultatom 77:82.

Imali su prednost domaći košarkaši u uvodnih 10 minuta, nisu ipak uspevali da povedu sa više od pet razlike, na prvi odmor otišli su sa četiri poena viška.

U drugom kvartalu Manresa stiže do preokreta, držala se Andora u prvoj polovini druge deonice, ali je završnica prvog poluvremena pripala gostima.

Na startu treće deonice Manresa stiže i do dvocifrene prednosti, Andora sredinom kvartala spušta deficit na dva poena, ali ne uspeva da preokrene, a još jednom završnica četvrtine pripada gostima, koji na poslednji odmor odlaze sa +13.

Nastavili su gosti sa dobrom igrom i na startu poslednjeg kvartala, pa su ubrzo imali i 17 poena prednosti, ali je Andora uspela da se vrati i spusti zaostatak na pet poena.

Ipak, odbili su gosti iz Manrese nalet domaćina, zadržali prednost i na kraju slavili.

Istakao se u pobedničkom sastavu Estonac Vene sa 23 poena, pratili su ga Lalejn sa 17 poena i Lundberg sa 10.

U redovima Andore nestvarna partija bivšeg igrača Zvezde i Mege Dilana Enisa, koji je za 33 minuta ubacio skoro polovinu poena svoje ekipe. Zaustavio se na učinku od 36 poena (7/9 za dva, 2/5 za tri, 16/17 bacanja), sakupio je i pet skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte uz samo jednu izgubljenu, za indeks 48!

Pratili su ga Dianje sa 11 i Šurna sa 10 poena i 13 skokova.

Naredni meč ekipa Andore igra u okviru trećeg kola Evrokupa, gostuju u Beogradu ekipi Crvene zvezde mts. U prva dva kola predstavnik španske ACB lige ima polovičan skor, dok je srpski šampion, koji je danas nastavio pobedonosni niz, maksimalan.

Utakmica u dvorani „Aleksandar Nikolić“ na programu je u utorak 16. oktobra od 19h.

KAKAV ŠOK U NBA: Najbolji DEFANZIVAC lige dobio OTKAZ!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!