PROBLEMI: Milojević ima VELIKI PROBLEM za VIKEND!?

Od priprema na Zlatiboru prošlog leta ovaj tim crveno-belih se suočava sa nepoznatim ukusom teškog poraza

Moralo je i to jednom da se desi. Možda je moglo i ranije. Možda je i moralo ranije. Međutim, više to nije bitno. Crvena zvezda je katastrofalnim porazom u Parizu resetovala tajmer nedodirljive ekipe i ušla u novi ciklus.

Šestica u mreži Milana Borjana imaće dugi niz godina bljutav ukus, bez obzira na snagu Nejmara, Mbapea, Kavanija i Di Marije. Pamtiće je i istorijske knjige, ali nije to osnovna stvar koja treba da zamara Vladana Milojevića. Njegov tim, još od prošlosezonskih priprema na Zlatiboru, prvi put se suočava sa nepoznatim ukusom teškog poraza. A u takvoj situaciji najbolje se vidi snaga jednog kolektiva, baš kao što se harmonija jedne porodice uglavnom uočava prilikom stresnih situacija.

Zvezdin šef stručnog štaba uvek je negovao princip domaće selekcije i što više transfera dece kluba koja osećaju šta je Crvenoj zvezdi potrebno u svakom trenutku. Napravio je kohezionu grupu čiji je dobar deo imao mnogo jači odnos od običnog kolegijalnog. Svlačionicu su u dobroj meri držali najiskusniji Nenad Milijaš i grupa gardista okupljenih oko sadašnjeg kapitena Vujadina Savića. Haromija na terenu prenela se i na njihov lični odnos. Delovala je da priča o dobroj atmosferi utiče i na izgled Zvezdinog tima u utakmicama od velikog značaja. Da srpskog šampiona baš zbog toga prati sreća i u situacijama kada je na kolenima.

Međutim, lako je bilo zalivati atmosferu kada je Zvezda koračala stazama posutim laticama. Poraz od PSŽ-a napravio je ozbiljnu ranu na srcu svim zvezdašima. Videlo se i tokom prvog poluvremena, dok su Parižani udarali iz svih pozicija po Milanu Borjanu, da se igrači Vladan Milojevića međusobno gledaju. Komuniciraju rukama, imaju jedan drugo šta da saopšte. Videla se i svaka energična reakcija Milana Borjana prilikom primljenih golova.

Teško je poverovati da će za 24 sata igrači i stručni štab Crvene zvezde zaboraviti dvočasovni horor sa Parka Prinčeva. Mada će sigurno u mediji pričati kako ih interesuje prva naredna utakmica. Biće im u mislima Pariz, podbadaće im srce i dušu… A u takvim situacijama čovek može najlakše da „pukne“ i sruši ono što je gradio mesecima. Tu bi, trebalo, da do izražaja dođe Vladan Milojević kao i igrači koji su zvanično i nezvanično lideri svlačionice. Sve je ovo novo za generaciju sadašnjih igrača…

I zato će Vladan Milojević biti na posebnom ispitu…

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!