PROMENE: Srbija SAZNALA protivnika u Dejvis kupu!

Bez obzira što ćemo verovatno igrati bez Đokovića veliki smo favoriti

Dejvis kup reprezentacija Srbije saznala je protivnika u kvalifikacijama u novom formatu čuvenog teniskog takmičenja.

Srpski teniseri će gostovati Uzbekistanu 1. i 2. februara i u slučaju očekivane pobede plasiraće se na finalni turnir u Madridu koji se igra od 18. do 24. novembra sledeće godine.

Novi sistem takmičenja i format u Dejvis kupu počinje od sledeće godine pošto je „Kosmos grupa“ na čelu sa Đerarom Pikeom otkupila ovo takmičenje.

Šest reprezentacija (Španija, Francuska, Hrvatska, SAD, Argentina i Velika Britanija) su već obezbedile svoja mesta u finalu, a tamo će im se pridružiti još 12 timova koji budu pobedili u kvalifikacijama.

Na finalnom turniru će 18 ekipa biti podeljeno u 6 grupa odakle će pobednici grupa i 2 najbolje drugoplasirane selekcije ići u četvrtfinale. Ekipe će u toj fazi igrati dva singl i jedan dubl meč, a takođe se igra i na dva dobijena seta, a ne kao do sada na tri.

Kako sada stvari stoje, naš tim ne može da računa na Novaka Đokovićau 2019, tako da će biti uspeh i ako se kvalifikuje na završni turnir u španskoj prestonici.

Parovi kvalifikacija (1-2. februar): Uzbekistan – Srbija, Brazil – Belgija, Australija – BiH, Indija – Italija, Nemačka – Mađarska, Švajcarska – Rusija, Kazahstan – Portugal, Češka R. – Holandija, Kolumbija – Švedska, Austrija – Čile, Slovačka – Kanada i Kina – Japan.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!