RUTINSKA POBEDA U PODGORICI: JESU li navijači NAPOKON ZADOVOLJNI!?

Užasan teren, lepa atmosfera, pobeda Srbije i utakmica koju ćemo pamtiti samo zbog učinka Aleksandra Mitrovića i lepe akcije kod drugog gola.

Nakon trećeg kola Lige nacija, u četvrtoj grupi C lige, naša najbolja reprezentacija u ovom trenutku je savladala Crnu Goru večeras sa 0:2 (0:1) u Podgorici i tako se osamostalila na prvom mestu na tabeli.

Od samog početka videlo se da smo kvalitetnija reprezentacija, Crnogorci su veoma teško stizali do trećine terena na kojoj je bila odbrana Srbije, dok su naši izabranici lakše stizali do gola ekipe koju predvodi Ljubiša Tumbaković.

Dušan Tadić je od starta pokazivao klasu, bio je dominantan na sredini terena, koliko mu je to teren dozvoljavao.

U prvih 15 minuta nismo videli interesantne napade, ali u 17. jesmo, tada je Rodić prošao po levoj strani, dobio je loptu u kaznenom prostoru, a njegov saigrač iz Crvene zvezde, Filip Stojković, napravio je faul, a sudija Roki je pokazao na belu tačku.

Penal je iskoristio Aleksandar Mitrović kome je ovo bio 20. gol u dresu reprezentacije Srbije.

U nastavku jedna prilika za Dušana Tadića, Živković je dobro prošao po desnoj strani, uputio centaršut, golman Petković je odbio loptu pravo na nogu Tadiću koji nije uspeo da uputi dobar udarac ka golu.

Crna Gora bez ikakve pretnje, Srbija je bila bolji rival u prvom poluvremenu.

U nastavku šansa za Crnu Goru preko Bećiraja u 51. minutu, šutirao je sa distance pored gola, a samo tri minuta kasnije velika prilika da Srbija, rekli bismo, reši pitanje pobednika. Aleksandar Mitrović je vukao loptu, od njega se odbila do Dušana Tadića koji je pokušao samo da je „bocne“ ispred golmana Petkovića, ali je i loš teren uticao na to da promaši.

Crna Gora je pretila sve više preko Jovetića sredinom drugog poluvremena, upravo je kapiten pokušao u 71. minutu, ali je njegov udarac Dmitrović odbranio.

Ulaskom Branka Jovičića reprezentacija Srbije dobija dodatno na čvrstini na sredini terena, bilo je to potrebno našem timu.

Zbog protesta Ljubiša Tumbaković je dobio crveni karton u 77. minutu utakmice, Crnogorci su bili lišeni pomoći svog prvog trenera, a odjednom su i prestali sa napadima.

Pitanje pobednika bilo je rešeno u 81. minutu utakmice. Nakon dodavanja Branka Jovičića do Andrije Živkovića, fudbaler Benfike je poslao loptu u sredinu, Sergej Milinković-Savić je samo elegantno propustio loptu ka Mitroviću koji postiže drugi gol za konačnih 0:2.

Ništa se nije dešavalo do kraja ove utakmice osim jednog šuta Živkovića, beležimo tri boda koja su veoma bitna za našu reprezentaciju koja je sada prva u grupi.

Crna Gora: Petković – Stojković (od 46′ Janković), Simić, Tomašević, Vešović – Šćekić (od 73′ Ivanić), Vukčević – Marušić, Jovetić, Jovović – Bećiraj (od 80′ Mugoša).

Srbija: Dmitrović – Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić – Maksimović, Lukić (od 72′ Jovičić) – Gaćinović (od 79′ Milinković-Savić), Tadić, Živković – Mitrović (od 90′ Radonjić).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!